Var tvungen att googla lite..... och hittade ett annat forum där en person skriver så här angående vad man ska göra efter skottet.
citat: ".... Personligen har jag väntat med att ta ur till fåglarna hängt klart, ända till i höstas då jag av en jaktkamrat fick anledning att testa att ta ur fåglarna direkt efter skott, och hittills så tror jag att jag kommer att fortsätta med det, eftersom jag märkt en förbättring i köttkvalitén och inte behövt kassera lika mycket kött pga förorening." slut citat
webadress:
http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?p=291175Eller en annan sida:
citat: "Fåglar tas normalt inte ur förrän man har kommit hem till köket och de skall tillredas. Skall fågeln frysas kan man göra detta med inälvorna kvar. För att sedan när det är dags att tillreda fågeln, låta den tinas till hälften och där efter med hälp av en kniv eller kanske enklast en sax, snitta/klippa ett hål från tarmöppningen mot bröstbenet. Sticker in två fingrar och greppar tag i muskelmagen och inälvorna, och drar ut hela rasket. Där efter skrapar man bort eventuella inälvs rester med hjälp av en tesked. Det är främst mot bröstkorgen som rester brukar sitta kvar."
webadress:
http://home.swipnet.se/~w-50536/passning.htmlNaturligtvis har jag inte koll på hur säkra källorna är, men det verkar inte vara någon katastrof att inte ta ur direkt i alla fall...

Och detta var dessutom bara två träffar av hur många som helst som jag inte gick in på.