Hejsan Wicket.
Som jag har lärt mig så ser det ut såhär,
Framdelen skär du av mellan 6 och 7 revbenet.
på den delen så får du Karre, Tjocka revbenspjäll, 2 bogstekar (en mindre och en större), framlägg samt fläskben (från bogbladet och om du skär karren benfri.
Mellandelen skär du av mellan första och andra kotan från rumpan sett, MEN ta bort ister först och sedan skär du ut filen, (om du vill ha den lång). På den delen så har du kotletter och sidfläsk men det är bökigt att skära ut benen, (röker du det så har du bacon). Alternativt så struntar du i sidfläsket och får då tjocka revbenspjäll. Skär du kotletten benfri så har du även här fläskben.
Bakdelen skär du först bort läggen. Sedan så skär du ut bäckenbenet och sedan lårbenet. (runda till det i kanterna så har du en stor julskinka) Annars så skär du ut innanlåret, (ta bort hinnan), rullen, rostbiffen, fransyskan och ytterlåret, (stora ytterlår används också till julskinka i affären) Du har en bit utav bakläggen som sitter kvar och den brukar jag mala till färs.
Älg, nöt och rådjur är uppbyggda på samma sätt. Detaljerna är bara större/mindre.
/drutten