Mitt råd är att i möjligaste mån undvika återförsäljare.Då slipper man hela den problematiken,varför ska man ge bort en del av förtjänsten om man inte behöver?
De gånger jag har sålt honung genom butiker så har jag "vänt" på det hela,handlaren ska känna att det är en ynnest att få en så pass unik och tilldragande produkt som lokal producerad honung under begränsad tid är...
Honungen på handlarens hyllor kommer att dra kunder till butiken som sedan dessutom köper annat,det är så man bör se på det...

Det kommer alltid att finnas de som kommer att ge bort honungen,dvs i princip byta pengar när de säljer den alldeles för billigt.Ofta är detta pensionärer som har hållit samma pris i kanske fyrtio år eller så,sorligt...
Det är ju en tröst att dessa biodlare sällan har några mängder att sälja,ofta är det mycket små mängder som de sabbar prisbilden för många andra med.
En gång var jag besökare på en marknad och hörde i vimmlet ett sällskap som just köpt honung från någon oinsatt biodlare som tydligen sålt billigt värre.
Det var verkligen inga trevliga omdömmen om säljaren i det här fallet,de förklarade honom som idiot och hånskrattade gott när de lyckats pruta på hans redan tydligen skrattretande låga pris...Jag tyckte synd om både köpare och säljare...

Jag har tagit skäligt betalt för min honung och faktiskt har jag oftast lyckats sälja allt genom marknader och gamla kunder som beställer kartongvis i förväg.
Nöjda kunder pratar och det genererar nya kunder,det är den vägen man ska gå...
Det man också ska komma ihåg är ju att de som ger bort sin honung får ju slut efter ett tag och vinersäsongen är ju lång,SPARA din honung och sälj den lite senare...Kunder finns det,garanterat.
Slutligen,se till att ha en förstklassig produkt så behöver ni inte skämmas för att ta betalt.
Dessutom måste ju människor som förbokar kartongvis år efter år vara nöjda,eller hur?
