:-) roligt att se att en tråd jag startade för ett år sen eller nåt dyker upp igen :-) Är man osäker på om det är kirskål man har i sin trädgård ska man så klart inte äta det... har man björnloka eller, vad den kan tänkas heta som är väldigt giftiga... så,kontrollera självklart alltid innan du äter någon vild växt!!!
Vet inte om det va den du tänkte på MickeMård?
Men kriskål är väldigt gott annars.... nu snart kan man börja rensa landen från unga skott här hos oss, dom är jätte goda att smörsteka med lite salt och peppar till :-) sen i sallader och stuvningar medan det är någerlunda unga skott..... får dom växa för länge blir dom tråkiga som bara den... men klipper man gräset ofta så finns det nästan alltid okej blad att hämta och lägga i salladen :-)
..i övrigt kan man använda kriskål som man använder ruccula tycker jag, i pasta såser,i pesto,eller som man använder spenat.. osv osv osv..
Och det bästa,är att iallfall här hos mej så är det fullständigt gratis :-) för oss ;-)