Vi har ett gäng hedemora damer i varierande ålder (15 st tror jag bestämt). FDärger: Hel vita, vetefärgade/bruna i olika ljusa-mörka nyanser, bruna, svarta (med guld och silverkrage), silvergrå.
Probelmet är att vi skulle behöva sortera bort lite tuppar till vintern då de är ute betydligt mindre och därför har de redan börjat bli lite turbulent i flocken.
Gammeltuppen Kackel (svart-brun-grön, sån där påsktupp) blir kvar.
Sen har vi två herrear; Silver kungen och hans kompis, födda i mars 2011 som parar sig för fullt.
Den ena vit och grå. Otroligt vacker.
Den andre brun (fux) guld färgad med grå "kjol" och grå stjärtfjädrar.
Sen har vi två yngre herrar födda i maj som oxå parar sig när de får chansen. Får de egen flock blommar de ut men just nu ligger de lågt på rankingen så de har inte så stor chans.
En som är brun-guld-fux-färgad.
En som är påsk-tupp-färgad som stortuppen.
Vilka av dessa fyra ska vi behålla om man ser till genetik och färger. Jag är själv otroligt svag för de två med speciell färg men frågan är om det ur färgperspektiv på kommande kycklingar ger större variation med de som är mångfärgade?
De sista två tupparna är födda i juli. Den ena är svart med guldinslag och den andre är brun-guld-fux-färgad men med mer grå stjärtfjädrar.
Skulle jag bestämma så skulle vi behålla Gammeltuppen, Den vit-silverfärgade, den äldre av de två bruna och så den med svart i. Men då blir ju färgskalan väldigt snäv känns det som.
Hjälp mig ni som är duktiga på färger: minst 3 ska bort men vem?