Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Åsbotuppar  (läst 691 gånger)

Snarrbon

  • Inlägg: 1318
  • Om du inte provar vet du inte om det går
    • Skåne
    • Mettes kaniner
Åsbotuppar
« skrivet: 02 nov-10 kl 19:57 »
Har inte fått något svar i mattråderna så nu får jag prova här.

Nu har jag äntligen lyckats behålla några tuppar från räven så länge att vi har slaktat dom. 2 stycken i dag. Fileerna m/ben har jag frusit men klubborna fick vi i dag. Men??? Ja jag vet ju att det är helt annorlunda kött än dom man köper i affärerna så därför vill jag höra: Hur tillagar ni era Åsbotuppar? Man måste ju ha något riktigt bra recept at använda så det blir så där jättegott. Det tycker jag att man åtminstone ar skyldig djuren.
Bor på gård i skogen med sambo, dansk-svensk gårdshund,  kat, genbanksanslutna gotlandskaniner, genbanksanslutna Åsbohöns och Klövsjöfår även dom genbanksanslutna.

Strajder

  • Inlägg: 762
    • Aspegården
SV: Åsbotuppar
« Svar #1 skrivet: 02 nov-10 kl 22:05 »
Ungtupp är ju helt annorlunda än kycklingen från affären. Min princip är att långsamt växande djur ska tillagas långsamt. Recept med hundra år på nacken är mycket bättre för det här köttet. Exempelvis Coq au vin eller liknande grytor blir mustiga och smakrika med ungtupp.

http://ohmansmatovin.wordpress.com/2010/01/10/julia-childs-coq-au-vin/

http://www.dn.se/mat-dryck/recept/klassisk-coq-au-vin-1.410658

Ronny

  • Inlägg: 1637
    • Skåne
SV: Åsbotuppar
« Svar #2 skrivet: 02 nov-10 kl 23:16 »
Jo, stycka i mindre delar och tillaga i gryta. Låt det puttra på, tills köttet nästan faller av benen! Minst lika gott dagen efter när det fått "dragit" lite. Är det en gammal tupp så marinera gärna ett par dygn först. Gott - jo det kan jag lova! Jag tycker också man ska skilja på bröstköttet och det mörka köttet. De har olika struktur och smak. Själv tycker jag "kycklingfiléerna" lätt blir torra och är mindre smakrika och föredrar det mörka köttet. Hönor som slaktas kan man koka en god soppa på.
Håller lantraser för bevarande och det egna hushållet.

 

Snarrbon

  • Inlägg: 1318
  • Om du inte provar vet du inte om det går
    • Skåne
    • Mettes kaniner
SV: Åsbotuppar
« Svar #3 skrivet: 03 nov-10 kl 11:03 »
Tack Strajder och Ronny.
Bor på gård i skogen med sambo, dansk-svensk gårdshund,  kat, genbanksanslutna gotlandskaniner, genbanksanslutna Åsbohöns och Klövsjöfår även dom genbanksanslutna.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

496 gäster, 1 användare
CorneliusK

* Forum

* Om tidningen Åter



Så glad att jag hittade denna tidning och det är lite som julafton varje gång den kommer i brevlådan
/Mathilda Oja

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser