En klar fördel med att inviga utställningsuppfödarna i slakten och konsumtionen är ett utomordentligt sätt att få utställarna att
1. se vad som händer inne i kaninen vid handhavandet (brutna ben ex)
2. vad utfodring och foderval gör med kaninens insida (fettpålagringar)
3. att kaninen inte är "slut som artist" bara för att deras gener är förbrukade (kan hamna på tallriken ist)
4. man vågar avla mer utbrett och ta fram fler djur (vilket behövs) för nu finns det ett sätt att ta tillvara överskottet (äta upp det som inte passar utställning)
5. lära ut hur man korrekt avlivar en kanin (jag har sett många plågade kaniner pga detta)

Jag har numera tät kontakt med utställarna i min kommun och alla kommer hit med sina "gamla" kaniner, kaniner med bettfel, fel färg,stickelhår osv. Köttet äter jag och min familj, skrovet och huvudet får hundar och katter och magen fryses till hundarna, pälsen tas tillvara och bereds i den mån de är dugliga. Och det är enbart positiva reaktioner från uppfödarna att deras djur kommer till nytta och inte slås ihjäl pga fåfänga. Kvar blir 4 tassar, ett tarmpaket och huden från huvudet. Ett stort plus är att några av dem själv börjat äta kanin och de
GILLAR det.
Så ingenting är omöjligt..