Det är inte samma regler för tre kor som för fler är svaret jag fått men låter det vara osagt om vad som verkligen gäller. Har beställt reglerna från jordbruksverket och djurskyddsmyndigheten eftersom det inte funkade att ladda ner då när jag testade.
Eftersom vi inte har traktor så räknar vi med att byta oftare. Och att blaffor plockas bort innan nytt stö lägges på alltså dagligen.
Halm hämtar vi gratis så ekonomiskt är inte det nått problem. Torv får vi också tag på till mycket förmånligt pris direkt från en täckt.
Alt med trekammarbrunn skulle vara att det är en separat brunn till djur-"spillet" , inte den vi har till våra "lyx"-vattenförbrukande toaletter mm, och att den är direkt kopplad till nått fungerande under komposten så spillet rinner ner där för senare omhändertagande ( ujuj vad fint det lät då

)
Med läckaget menar jag det som sprids med regnvatten bla.
Korna kommer att ha fri tillgång till rasthage vintertid så en del hamnar ju ute.
Vi bor enskilt och placeringen skulle bli långt ifrån vår vattenbrunn som ligger högre upp i marknivå.
Inte sjönära heller bor vi som tur är med tanke på barnen.
Kompostlimpor har jag redan men inte med koskit, och det är ett utomordentligt bra kompostsystem.
Vi har inte heller någon åker att plöja ner gödseln eftersom vi utnyttjat all mark till beten.
Vi jobbar för mycket, anställning/säsongsarbete och eget båda två var för sig, med annat för att hinna sköta åkrar.
Har släktingar och vänner som kan ta hand om gödslet för nedplöjning om så vore aktuellt.
Jag vill ha ett alternativ så gödsel/kompost kan utnyttjas på maximalt sätt som passar oss och vår gårds alternativ.
Visst blir det mängder och kubik men inte på långa vägar som traditionellt djurantal ger.
Vi får väl kombinera flera olika lösningar.
I vanliga fall brukar jag bolla mina idéer med djurinspektören på kommunen men för närvarande är han sjukskriven och de har inte nån vikarie än.
Visserligen bor han inte så långt härifrån och brukade titta in då och då på fika ( klasskamrat till gubben ) men sen han blev sjuk har han inte varit hit så vi vill inte störa honom.
Vi använder massor med kompost till trädgården och vårt grönsaksodlande kommer att utökas från lilla hobbylandet till mer självhushållande, släkt/vänner tillgång när lösningen på vårt vattenproblem är löst, vilket är på gång nu.
Tack för infon

om mängder halm, gödsel som går åt/blir till. Det är god hjälp för vår planering.
De vi känner som har kor har ju dem för mjölkproduktion och köttproduktion/utegångsdjur och har svårt att svara på vad som blir när det gäller så få kor. Deras tänkande är mer rationellt inkomstbringade men de har ju också helt andra kostnader/investeringar än vi har.
Bondmoran