Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Nu börjar det  (läst 3993 gånger)

mohsart

  • Inlägg: 381
    • Blekinge
SV: Nu börjar det
« Svar #20 skrivet: 03 jun-12 kl 21:32 »
Min erfarenhet är ganska begränsad, men det verkar som att det är relativt sett mer gula och att de är lite segare ("svårare" att knäcka och vispa).
Smaken kan jag inte uttala mig så mycket om då jag tog lite mer (utan att mäta) av allt annat till sockerkakan för att kompensera för de större äggen; den blev god men lite lös i mitten. Och väldigt gul.

/Mats
Riggargesäll, arbetar även med båtbygge och -renoveringar, repslagning och segelsömnad, samt fin- och fulsnickeri.

Have Autism, Will Travel

 

GöranC

  • Inlägg: 9
    • Södermanland
SV: Nu börjar det
« Svar #21 skrivet: 04 jun-12 kl 01:23 »
Min erfarenhet av ankägg är att det inte är någon större skillnad i smak.
den enda nackdelen med ankägg är att de inte är lika bra som hönsägg om man kokar dem, de blir lite hårda i konsistensen fast defenetivt inte sämre i smaken. Vi använder ankägg till allt annat och där tycker jag att de är bättre, omelett, bakning, matlagning och stekning.
Vi har Rouen-ankor och de lägger minst ett ägg per dygn under den ljusare årstiden, åsså är de ju sååååååååååå söta när de vankar omkring på gården och kvackar...........


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

495 gäster, 6 användare (1 dolda)
gronesmyg, Sundance, Nataks, Be, Vildmarksmannen

* Forum

* Om tidningen Åter



- Otroligt mycket läsvärda artiklar. Jag väntar alltid med spänning på nästa nummer, en otroligt bra tidning!
/ Pia Elldalen

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser