Ok,fel avdelning!

Men jag ville dela med mej till er,nu e jag riktigt gomättt&belåten.
Får i kål,detta har ju alla hört talas om.Bara namnet är ju en rysare....kanske dags för kokböckerna att döpa om till lamm i kål.
Hur som helst.Två lammbogar,Uppkapad i bitar,benen skall vara med(för buljongens skull)
Ta din stora gryta,eller stora kokkastrullen,minimum tycker jag 10l.
Putsa köttet,bryn i ganska het panna i RIKTIGT SMÖR!
Sedan köttet är brynat,ner i gryta el kastrull.Krydda med salt,vit&svartpeppar,hela kryddpepparkorn.Ca en tesked rosmarin.en skvätt vitvinsvinägor,samt en skätt vanlig soya,så pass att det ger färg.På med vatten i lagom mängd.Låt nu småkoka/sjuda ca 2 timmar.Jag använde ca 1kg morötter,samt ett kilo kålrot.Skiva kålroten i bitar,samt även morötterna.Efter köttet sjudit ca 2timmar,i med kålrot&morot.Ytterligare ca en 45min senare.skiva i vitkål,jag tog ett halvt huvud.Efter ytterligare ca en timma är det klart.
Detta avnjutes med ett gott rågbröd med ost&mycket kall mjölk.
Smakar underbart,köttet liksom bara smälter i munnen