Pasta-/svamp-ragu med torkad tomat
Schyst svamp, har kört med trattkantareller, gula kantareller, taggsvamp, m.m.
Lök, gärna någon lite mildare, typ scharlottenlök eller rödlök
Vitlök
Chili
Fänkål
Selleri
Cocktailtomater
+olja, vinäger och kryddor
Halvera tomaterna, och blanda dem med salt, peppar, olivolja, vinäger, hackad basilika och lite farinsocker.
Lägg dem sedan med snittytan upp på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 80 grader. Öppna ugnsluckan då och då, för att få ut ånga. Ta ut dem när de är hyfsat torra (efter typ två-tre timmar).
Stek svampen i rikligt med olja och salt, tills vattnet i dem ångat ur. Blanda sedan i grönsakerna och lite mer olja (helst olivolja) med peppar och en skvätt vinäger (typ vit balsam eller rödvinsvinäger). Nu är det nästan färdigt, blanda bara ihop detta med tomaterna och pasta, med en liten skvätt mild vinäger och kanske lite mer olivolja. Toppa gärna med lite hackade rostade nötter och färsk basilika!