Alternativ.nu
Djur => Höns => Höns: Raser => Ämnet startat av: betsla skrivet 24 okt-10 kl 15:06
-
Framöver vårkanten har jag tänkt att föda upp lite djur enkom för köttets skull, fast det är ju ganska troligt att jag behåller nån höna för att få mer ägg också såklart. Jag tänker mig att kläcka dem kanske i mars/april och sen nacka dem framåt oktober. Så de kommer alltså ha runt 6 mån på sig att växa.
Frågan är vilken ras som bäst lämpar sig för detta? Jag har funderat på Dorking, efter att ha sett program ur River Cottage-serien. Några andra förslag?
-
Jag är ju sugen på att ta hem Åkerhults-kyckling-ägg och kläcka två omgångar kycklingar per sommar. Dom ska vara slaktfärdiga vid ca 15 veckor och växer rejält fort. :)
/Sara
-
Åkerhultskyckling säger jag.. Är själv sugen på att kanske köpa några såna sen :)
läs mer här http://honsraser.se/slaktkycklingar.html (http://honsraser.se/slaktkycklingar.html)
-
Ja, jag klurade ett tag på om man skulle avla fram slaktkycklingar själv, men när nån annan nu redan gjort "grovjobbet" så finns det ju ingen anledning att uppfinna hjulet två gånger. ;)
Synd bara att dom bor lite långt bort, men man kanske ska åka i nåt annat ärende söderut, och kan passa på att svänga in till dom.
/Sara
-
jag tycker att mina maraner laggt på sig massa riktigt fort...kraftiga och tåliga redan vid kläckningen..gökfärgade är könsvisande dessutom..
ska jag ha för kött framöver så ska jag kläcka australorp som komplement..
-
Jag måste slå ett slag för mina Cou-Nu (franska Nakenhalsar). Friska, mycket snabbväxande och lätta att plocka ;)
Vägde tupparna vid 11 veckor och då var levandevikten 2,6kg. När jag slaktade vid ca 4½ månad var slaktvikten 3,2kg
Jag kommer ha ett begränsat antal avelsägg att sälja till våren sommaren ;)
-
Jag måste slå ett slag för mina Cou-Nu (franska Nakenhalsar). Friska, mycket snabbväxande och lätta att plocka ;)
Vägde tupparna vid 11 veckor och då var levandevikten 2,6kg. När jag slaktade vid ca 4½ månad var slaktvikten 3,2kg
Jag kommer ha ett begränsat antal avelsägg att sälja till våren sommaren ;)
Nakenhalsar... Kalkon-wannabees! ;D ;D
/Sara
-
Faveroller ska ju vara väldigt smakliga. Jag tycker att mina växer så det knakar om dem. Trevliga och söta är de också.
-
Vägde tupparna vid 11 veckor och då var levandevikten 2,6kg. När jag slaktade vid ca 4½ månad var slaktvikten 3,2kg
wow, det låter ju verkligen otroligt, jag som tyckte min 5 månaders blandis tupp, som hade slaktvikt på 1,5kg, var stor .
Hmm, äter nakenhalsar lika mycket som Brahmor?
-
wow, det låter ju verkligen otroligt, jag som tyckte min 5 månaders blandis tupp, som hade slaktvikt på 1,5kg, var stor .
Hmm, äter nakenhalsar lika mycket som Brahmor?
Ja, Cou-nu (inte att blanda ihop med den vanliga nakenhalsen som inte är lika stor och snabbväxande) äter mycket men det blir kött av det inte dun och hönsskit som på mina stora Kochin eller Brahma ;)
Kan förövrigt berätta efter att precis ha ätit en tupp till middag att den var god ;D
-
Frågan är vilken ras som bäst lämpar sig för detta? Jag har funderat på Dorking, efter att ha sett program ur River Cottage-serien. Några andra förslag?
Dorking växer långsamt men har man 6 månader på sig så hinner det bli en juste slaktkropp på dem. Jag har Dorking och det som i mina ögon talar emot rasen är att den är så supertrevlig och social att det kan bli svårt att slakta framåt hösten ::) Det är faktiskt en av de absolut trevligaste raserna jag har haft och jag som normalt sett inte har svårt att slakta tuppöverskott är innerligt tacksam att jag fick byta bort min överskottstupp då jag inte hade fixat att äta honom :-[ Definitivt en trevlig ras att ha i hönsgården då hönorna dessutom värper rätt bra!
-
Har egentligen hönsen mest för äggens skull men håller några lösgående kycklingrupper i hästhagarna över sommaren. När det gäller valet av ras så är vi som konsumenter här i Sverige sedan länge förstörda när det gäller kyckling. Det jag menar är att vi anpassat smak och recept efter industrikycklingen (Cobb/Ross). Till och med klassiska recept för Coq au Vin/kycklinggryta har modifierats vad avser tillagningstider. Det verkar också som även hobbyuppfödare är mer inriktade på att få så stor slaktkropp än ett välsmakande kött. En av de främsta anledningar att föda upp själv är att man kan få kött med högre kvalité.
Jag använder Australorps (1,7-2.2 kg klar för frysen) eftersom det är en OK kombinationsras som ger ett ganska bra, litet mörkare kött. Jag är mindre intresserad av stora bröstfiléer eftersom jag främst vill ha ett kött för alla fantastiska recept där ungtupp används. Långsamtväxande djur som tillagas långsamt och varsamt ger en oerhört stor och fyllig smak. Att slakta själv innebär att man sedan, som vi gjorde igår, kan få äta riktig lyxmat: Stekt färsk kycklinglever bara kryddad med litet vitlök och peppar på en bädd av sallad och tomater!
-
Jag tycker att sussex är utmärkta slaktdjur.Mycket kött och lite ben.Fint mört kött även på äldre djur.
Så tycker jag att hönorna värper hyfsat.
-
Många bud, det låter bra. Blir 2 av varje då kanske ;D
Åkerhult
Maran
Cou-nu
Faveroll
Dorking
Sussex
Australorp
-
Jag har nu slaktat mina tuppar av raserna dorking, jersey jätte, maran och broiler.
Broilern var överlägset köttigast och mest ekonomisk, både i inköpspris (12 kr/st för 14 dagars kycklingar) och i utfodring. Men av etiska skäl vill jag inte ha såna mer gånger.
Som "2a" kvalade maranerna in, hyfsat köttiga och snabbvuxna.
Dorkingarna var 6 månader men hade behövt lite till för att få mer bröstmuskulatur.
Jersey jätten var det mest bara långa ben på. Slaktkroppen såg komisk ut, inget kött alls i bröstpartiet.
Nästa år ska jag nog prova bresse och Linas nakenhalsar om hon har några ägg att sälja till mig ;).
-
Hej alla kanske detta är fel tråd men jag slaktade i helgen och skulle gärna vilja ha bra recept på ungtupp och lite tips om bästa sättet att tillaga.
mvh Thii
Några trådar:
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=93029.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=93029.0)
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=83353.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=83353.0)
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=80604.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=80604.0)
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=82311.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=82311.0)
Finns säkert fler :D
Annars är det i kött och fisk tråden du ska fråga om sånt :D
http://www.alternativ.nu/index.php?board=9.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?board=9.0)
:-* /Anette
-
Hmm... Det låter ju som att jag redan har en skaplig start med sussex, maran och australorp... ;D
/Sara
-
Hmm... Det låter ju som att jag redan har en skaplig start med sussex, maran och australorp... ;D
/Sara
absolut!! sussex och australorp gillar jag... maran har jag..
du som har alla tre visst växer australorpen fortast?
-
absolut!! sussex och australorp gillar jag... maran har jag..
du som har alla tre visst växer australorpen fortast?
Vet faktiskt inte, eftersom jag bara har ungdjur än. ;)
/Sara
-
Jag lurar på att ha Bresse höns när det väl blir av för mig att skaffa. Någon som har några erfarenheter?
http://www.feathersite.com/Poultry/CGA/Bresse/BRKBresse.html (http://www.feathersite.com/Poultry/CGA/Bresse/BRKBresse.html)
-
Haha, ja jag undrar om det finns nåt botemedel? Förutom att verkligen skaffa alla de här raserna man vill ha...
-
Om man ska skaffa en ras man ska slakta för att själv ha kycklingkött vilken ras ska man då välja?
Hur länge har man dom innan man slaktar?
Äter man både tupp och hönor då sen?
Vi äter mest kyckling hemma och vi har olika raser hemma för ägg. MEN har nu kommit på att varför ska man köpa kött ute när man kan få mycket bättre själv hemma.
Så tacksam för råd och tips..
-
Jag vill ha ljust kött på mina köttraser. Gärna bra med ägg under tiden också.
-
Många av de gamla klassiska kombiraserna ger fina slaktkroppar och bra värphöns. (RIR Plymoth Rock, Sussex, Maran mfl) Vill man ha mer Broilermodell utan att köpa Cobb eller Ross (broilerhybrider) så har jag Cou-nu en fransk biffig nakenhals (= lättplockad).
Ljust kött som du har på klassiska köpekycklingar är tyvärr ett resultat av den inte allt för trevliga uppfödningsmetoden och att djuren är så extremt snabbväxande. Djur som rör sig och växer något långsammare får mörkare kött som dock smakar mycket bättre om man tillagar det på rätt sätt ;D
-
Aha då vet jag varför köttet är ljust.
Tycker när man köper kyckling att det mörkare köttet på dom är äckligt.
Men de har väl fått så mycket annat i sig då förstår jag nu.
Hua
Ne jag måste ha egen uppfödning känner jag.
Så jag vet vad jag äter och vad de ätit
De behöver inte vara så snabbväxande jag tar gärna ägg under uppväxten också.
Har ingen panik.
Vill inte ha broiler som växer så de inte kan gå.
-
Aha då vet jag varför köttet är ljust.
Tycker när man köper kyckling att det mörkare köttet på dom är äckligt.
Men de har väl fått så mycket annat i sig då förstår jag nu.
Hua
Ne jag måste ha egen uppfödning känner jag.
Så jag vet vad jag äter och vad de ätit
De behöver inte vara så snabbväxande jag tar gärna ägg under uppväxten också.
Har ingen panik.
Vill inte ha broiler som växer så de inte kan gå.
En köpebroiler slaktas vid 42-48 dagar :o Om du vill ha en kombiras så slaktar man vid kanske 3-6 månader. Mina Biffnakenhalsar vägde tupparna över 3 kg slaktade vid ca 4 månader.
Har man kycklingar till slakt så är de sällan de hinner värpa innan slakt. Däremot är det fiffiga med en kombiras att man kan sälja eller behålla hönorna för att värpa och äta tupparna. Man får liksom inget överskott ;D
-
faverolle ska ha ljust kött... en riktigt vacker trevlig ras..fransmännens stolthet..
-
Men Bettyboop, du HAR ju en köttras. Amrock är ju en köttras i högsta grad. Dina är visserligen dvärg, men då kan du ju ha desto fler.
Själv har jag DvärgWyandotte och är helnöjd med dem (ungtupparna) som köttproducenter.
Och Amrock lär väl vara tyngre.
-
Haha ja jag läste visst det jag med. Men det är dvärg.
Och rasen har varit så svår att hålla kvar i livet har jag dessvärre märkt.
Tyvärr.
Jag har nu en höna och en tupp jag håller tummarna för trots hon varit lite "låg" men verkar hämta sig efter mycket kärlek och pyssel.
HOppas hoppas.
Det blir nog Faverolle ialla fall.
Synd att slakta dvärghönsen.
-
Ett annat alternativ är Bresse som oxå den är en fransk köttras.
Finns en som med jämna mellanrum brukar annonsera ut avelsägg på lantbruksnet.
-
Hej jag vet att det funnits en tråd om vilka raser som lämpar sig bäst att föda upp för köttets skull men kan inte hitta den nu. Jag har just sett Nakna kocken som visade allt om uppfödning av affärernas kycklingar så nu inser jag verkligen att det går inte att äta med ett gott samvete. Är det någon av er som har gott minne eller nya tips. känns som det är dags att planera.
-
Jag har Cou- Nu en fransk nakenhalsad köttras. Dom växer fort och tupparna blir riktigt biffiga. Dem vi slaktade vid ca 4½ månads ålder vägde över 3 kg slaktade och urtagna ;D
Tänkte livvikten på tupparna var över 2,5kg levande vid 11 veckor. Planerar själv att slakta tupparna vid ca 10-12 veckor i år.
Jag har avelsägg att sälja även om det just nu är lite kö på dem. Förövrigt är de lugna och trevliga höns som värper bra. Nakenhalsanlaget gör att dom har mindre fjäder på kroppen och därför är mer lättplockade vid slakt.
-
Broilers.. :-X
-
Tack Azoo-Lina
det verkar intressant å att det är kö gör inte så mycket framåt slutet av april början maj skulle passa förträffligt. Men visst kan dom väl leva som vanliga höns få vanligt foder och gå ut eller hur funkar det. Om jag sedan vill ha fortsättningsvis hur är dom att lägga ägg och att ruva?
-
Jag har mina Cou-Nu som vilka höns som helst. Om dom ruvar vet jag inte, Jag skaffade dem förra året och ingen har ruvat än i alla fall ;) Dom värper helt OK nu när dom börjar komma igång får jag 2-4 stora ägg om dagen på 4 hönor.
-
Bra köttras är ju också Australorpington!
Sedan har vi också Bresse, som sägs vara världens godaste kyckling!
Australorp har vi ätit, väldigt god!
Bresse har vi inte smakat ännu... ska nacka en om någon vecka... och sedan ska vi kläcka fram fler av båda raserna!
-
Som rubriken lyder, vilken ras kan man ha som slaktkyckling.
Ville ha åkerhultskyckling men det är ju så svårt att nå dem som föder upp, har ni några bra förslag?
Nu vill jag inte ha dåliga kycklingar som inte kan gå för att de växer för fort, men heller inte någonras som växer jättelångsamt. samt bra slaktvikt.
Kom med förslag!
-
finns massvis med trådar om detta men säger som vanligt.. australorp,maran,sussex,faverolle,rir med flera...
brahma är inget jag rekommenderar även om de är stora så växer de alldeles för långsamt...
-
Maran, sussex och australorpington är ju populära kombinationsraser. Även faverolle och bresse tex. Cou-Nu är en fransk köttras (nakenhalsade, ser jätteroliga ut! ;D ), och dom jag har nu är fem veckor gamla. Dom växer helt OTROLIGT fort! :o Det ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att gå med deras ben, men enligt Azoo-Lina som jag köpte äggen av så har dom inga som helst problem med benen som äldre.
Själv funderar jag på att självklart behålla en avelsgrupp av dom, men även korsa dom med tex maran eller australorp och se hur dessa kycklingar växer och ser ut. Det ska bli jättespännande! :D (Vill spola fram klockan ett år eller så. ;) )
/Sara
-
Jag vet att det finns många trådar om detta, men jag vill höra från er vad ni har tyckt/tycker om era djur.
Sara har du någon bild på dina kycklingar?
-
Jag vet att det finns många trådar om detta, men jag vill höra från er vad ni har tyckt/tycker om era djur.
gökfärgad maran är bra då de är könsvisande som daggamla...då kan du sälja hönsen och spara tuppkycklingarna till slakt..mvh
-
Jag vet att det finns många trådar om detta, men jag vill höra från er vad ni har tyckt/tycker om era djur.
Sara har du någon bild på dina kycklingar?
Jag har en bild som är tagen för en och en halv vecka sen.
http://flatcoated.se/blog/wp-content/uploads/2011/05/counu2.jpg (http://flatcoated.se/blog/wp-content/uploads/2011/05/counu2.jpg)
Inte världens bästa bild, men för att få en uppfattning om storleken så åt dom redan då helt obehindrat ur ett mattråg för vuxna höns.
Jag tänkte försöka ge mig på att väga dom till helgen, men jag har inte riktigt räknat ut hur det ska gå till än... ;)
Jag har förresten hela tiden gett dom Svenska Foders kycklingstart, och dom har ätit rejält mycket. ;D
Kycklingen som är på bilden är den enda som är helt naken på hela halsen, dom andra har en liten "tuss" fjädrar mitt på halsen också. ;)
/Sara
-
Ja de var ju lite söta!
Ser ut som de kan bli ganska stora. Hade du tur med kläckningen så det blev ett lyckat resultat?
Eller du kanske inte fick dina ägg skickade med posten.
-
Har haft australorp tidigare. De värpte bra och fick fin slaktvikt. Men de var rätt egoistiska, ibland aggressiva (inte mot människor), inga roliga varelser. Har därför slutat med dem och gått över till hedemora som har ett annat kynne men väger 1 kg mindre vid slakt. Man får välja.
-
Jag sulle vilja ha tag på broilerkycklingar/ägg, vart kan man få tag på dessa. Tänkte föda upp till slakt. Vet att de lätt får problem med leder osv, men här hos oss får de åtminstone ett drägligt liv fram till slakt. Åkerhultsägg verkar vara svårt att få tag på. Men vanliga broiler borde väl finnas? Vilka andra raser växer fort och ger stor muskelmassa efter kort tid? Har dorking och favoreller, nu, dorking växer sakta iaf. Vill kunna få fram gott saftigt kött.
-
*bokmärker då jag undrar det samma*
-
samma här; ingen som kan tipsa var man får tag på
broilerägg eller daggamla kyclingar?
-
Testa höra med dessa: http://www.blenta.se/prod.html (http://www.blenta.se/prod.html)
Jag kommer för övrigt ha ägg senare av Ross (broiler) korsade Ross X Ross och Ross X Cou Nu (fransk nakenhalsad köttras) om allt går som planerat. Första ägget från Cou Nu hönan ser ut att kunna komma vilken dag som helst och rossflickorna har börjat utveckla fina röda haklappar, så börjar närma sig där med (de är 5 månader nu). :) Dock så tror jag Rooshi (ross tuppen) kommer ta lite längre tid på sig att mogna ... Han är som en stor matglad jättebäbis i nuläget. ::) Helt underbara pippinar.
-
Själv tycker jag bäst om det lite mörkare köttet som blir när de växer rimligt snabbt och rör sig mycket. En bra kombinationsras, som är foder effektiv, är wyandotte.
Min familj har fött upp broilers, och vi höll några som fick växa långsammare och bli större. Slaktvikt på 2,5-3,5 kg på typ 10 veckor. De var goda, mycket bättre än de 1-kilos frysklumpar man köper i affären. Men det går ändå inte upp mot överskottstuppar av kombinationsras, som fått växa långsamt och slaktas vid 5-8 månaders ålder. Det är delikatesskött, som man kan äta med gott samvete. Och det köttet har en nyttigare fettsammansättning än snabbvuxet kött.
-
Jag kommer för övrigt ha ägg senare av Ross (broiler) korsade Ross X Ross ...
intressant, om du har ägg till våren så är jag intresserad.
Men hur var det nu med hybrider Ross X Ross . Om jag drar parallelen till växterna
så blir ju avkomman aldrig som föräldern ???
om jag sår tomatfrön från en hybrid blir det ju aldrig likadana tomater.
-
va hände? mitt svar blev som citat
-
Hej! Nej, de blir inte exakt som föräldradjuren men de lär dock ändå bli snabbväxande rejäla djur, precis som en avkomma efter en värphybrid blir en riktigt duktig värpare men inte fullt lika effektiv som sina föräldradjur.
-
va hände? mitt svar blev som citat
Du kanske citerade mig och råkade skriva ditt svar innanför det som skulle citeras. :)
-
man kan ju köpa ett gäng med broiler om man hittar nån, sen korsa med nån kombi ras så borde man få något friskare djur
-
Maran, sussex och australorpington är ju populära kombinationsraser. Även faverolle och bresse tex. Cou-Nu är en fransk köttras (nakenhalsade, ser jätteroliga ut! ;D ), och dom jag har nu är fem veckor gamla. Dom växer helt OTROLIGT fort! :o Det ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att gå med deras ben, men enligt Azoo-Lina som jag köpte äggen av så har dom inga som helst problem med benen som äldre.
Själv funderar jag på att självklart behålla en avelsgrupp av dom, men även korsa dom med tex maran eller australorp och se hur dessa kycklingar växer och ser ut. Det ska bli jättespännande! :D (Vill spola fram klockan ett år eller så. ;) )
/Sara
Nu har vi spolat fram klockan,,och dina Cou-Nu du kläckte fram har blivit stora damer med egen herre ??
Blev det en avelsgrupp, har du korsat med något annan ras,, hur har det gått ?
-
intressant tråd, lite nyfiken på om även RiR är en bra mathöna? Letar efter en ras som både värper, kan bli gott kött och är lugna i temperamentet. (blivit rekommenderad att inte köpa maraner pga av att tupparna kan vara elaka)
-
houdan är väldigt goda! tyvärr tog räven mina sista, men djäklar vilket gott kött!
sen det där med vitt kött, jag har för mig att även om alla "hälsogurus" förespråkar det vita köttet så är väl enda skillnaden järnhalten, dvs, kött som arbetar, mer järn, rödare kött... alltså kycklinglår är rött kött, vingar vitt, tvärtom på ankor, ja, jag vet, jag generaliserar...
-
Nu blir man ju sugen på en "köttras" med ::)
Ger ni dom ngn speciell mat? Skulle gärna ha ett gäng här hemma som går fritt och äter sig "feta" på vad naturen bjuder och lite spanmål.
-
Jag ger mina wyandotter kycklingstart i början, sedan helt vete i kombination med vad de hittar själva. Tycker att de är fodereffektiva jämfört med andra raser jag har/har haft, vad gäller tillväxten.
Och självklart, djur som rör sig mer och blir äldre har mörkare kött.
Mina wyandotter är väldigt lugna och trevliga, det är lätt att ha ungtupparna med i gruppen tills det är dags för slakt, utan att det blir bråk. De värper bra, men såklart inte lika bra som en specialiserad värpras, men definitivt bättre än stora ineffektiva raser som brahma eller kochin.
-
visst, men jag undrar varför det vita köttet ska vara "nyttigare"? plötsligt är järnhalten onyttig, man ska äta vitt kött, men inte rött? kan någon förklara det?
-
visst, men jag undrar varför det vita köttet ska vara "nyttigare"? plötsligt är järnhalten onyttig, man ska äta vitt kött, men inte rött? kan någon förklara det?
Nej, det där med kost är lite som religion, man tror benhårt på sin övertygelse och alla andra har fel. Så förklara är svårt. De har säkert någon motivering. Ibland är margarin det enda rätta, ibland är det smör. LCHF, lågt fett, så mycket protein som möjligt, det finns en diet för varje övertygelse.
-
ja, det är väl så, var o en får bli salig på sin tro.. men lite konstigt är det, för gemensamt för många är riskerna med det röda köttet!
-
ingen som har gul orpington? växer ju ganska långsamt men ska vara gott kött säger ''di som vet''.. har några hemma men ingen slaktfärdig än så jag har inte hunnit prova..
-
ja, det är väl så, var o en får bli salig på sin tro.. men lite konstigt är det, för gemensamt för många är riskerna med det röda köttet!
Här har du lite att läsa om "rött" kontra "vitt" kött. Jag kommer fortsätta äta vad jag vill av den enkla anledningen att jag ändå kommer dö någon gång...
http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/rott-kott-okar-risken-for-dodliga-sjukdomar (http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/rott-kott-okar-risken-for-dodliga-sjukdomar)
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Maten-och-var-halsa/Cancer/Risker-med-rott-kott-och-chark/ (http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Maten-och-var-halsa/Cancer/Risker-med-rott-kott-och-chark/)
http://www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Kott-och-kottprodukter/Vad-raknas-som-rott-och-vitt-kott/ (http://www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Kott-och-kottprodukter/Vad-raknas-som-rott-och-vitt-kott/)
Mvh
Hagbard
-
ja, det är väl så, var o en får bli salig på sin tro.. men lite konstigt är det, för gemensamt för många är riskerna med det röda köttet!
Håller med Hagbard & ieenilorac, och tillägger att det är beroende på vilken blodgrupp du har. Rött kött är prima för blodgrupp 0. De tål även vitt kött ;D
-
Nu har vi spolat fram klockan,,och dina Cou-Nu du kläckte fram har blivit stora damer med egen herre ??
Blev det en avelsgrupp, har du korsat med något annan ras,, hur har det gått ?
Har ingen avelsgrupp själv, men en kompis fick ta dom hönor som blev plus en tupp, och hon har dom tillsammans med australorp. Blir kanonfina köttuppar med den korsningen! (Jag kläcker lite ägg från gruppen då och då för köttkycklingar) Dock så växer inte hönorna riktigt lika bra, vilket är lite tråkigt... Rena AO-hönor växer snabbare och blir större i slutänden också.
/Sara