Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: louise skrivet 25 mar-10 kl 18:57

Titel: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: louise skrivet 25 mar-10 kl 18:57
Så här ligger det till förstår ni:

Det finns salami som inte är lufttorkad.
Lufttorkat är sådana produkter som inte går att tugga.
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Skytten skrivet 25 mar-10 kl 19:07
Så här ligger det till förstår ni:

Det finns salami som inte är lufttorkad.
Lufttorkat är sådana produkter som inte går att tugga.

Det gäller förståss då för ICA:s produkter.
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: louise skrivet 25 mar-10 kl 19:11
Nej. Italiensk salami är sådan som är lufttorkad och inte går att tugga. Sedan finns det salami som är som korv och går att tugga.
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Skytten skrivet 25 mar-10 kl 19:21
Italiensk salami är jäst (mjölksyrafermenterad) och  lufttorkad (ibland med rök), sockrade korvskinn, den ätes i tunna skivor, och inte behöver man svälja dem hela.
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: louise skrivet 25 mar-10 kl 19:23
Jo för den går inte att tugga. Så är det bara.
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: jenses skrivet 26 mar-10 kl 00:36
ICA-charkuteriet som korv-referens, herregud
Domedagen ante portas  :o
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Rabarbern skrivet 26 mar-10 kl 00:49
 ??? ??? ???
Slaget slint?
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Kristofer skrivet 26 mar-10 kl 01:08
He he, vad pratar du om? Salami är namnet på på italienska lufttorkade korvar.
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Skytten skrivet 26 mar-10 kl 10:09
Salam i betyder ganska mycket, och beträffande korv, är det inte bara italiensk korv som kallas salami.
Italiensk Salami marknadsförs av tillverkare överallt, och kan innehålla allt möjligt.
Ex:
Griskött (61 g), nötkött (51 g), fett fläsk (16 g), salt (4,5 g), glukossirap, kryddor, dextros, jästextrakt, vitlökspulver, antioxidationsmedel (E301), kryddextrakt, konserveringsmedel (E250). Innehåller vete. Kokt, rökt och torkat.

Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Kristofer skrivet 26 mar-10 kl 11:50
Ja, du kan kalla en kotte 'salami' också om du vill. Det är inte heller en skydda term.
Men om vi snackar korv- och charkterminologi är en salami en mjölksyrafermenterad lufttorkad korv.
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: louise skrivet 26 mar-10 kl 22:37
Ja jag var liksom tvungen å säga det till slut att.. all salami är lufttorkad. Då blev hon lite sur å sa "jaha, men den italienska går iallafall inte att tugga".
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Kristofer skrivet 26 mar-10 kl 22:46
Aha, så det var ica-tantens åsikt. Kunde man inte köpa förtuggad italiensk med e666?
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: louise skrivet 26 mar-10 kl 22:58
jo.. trodde ni fattade ironin..
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Thomas Lagerqvist skrivet 27 mar-10 kl 20:00
den var bra ;)
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Johannes skrivet 29 mar-10 kl 10:00

Tänk så mycket man får lära sig här på alternativ.nu!
När jag köpte salami i Italien så kan man nog säga att tuggmotståndet var 100%igt.
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Vitis skrivet 29 mar-10 kl 23:00
jo.. trodde ni fattade ironin..

Ironin var inte glasklar i det första inlägget!

Men det kanske är en yrkeskada för dig, att inte kunna utrycka sig så tydligt i skrift??

*ironi*
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Skytten skrivet 29 mar-10 kl 23:10
Tuggmotståndet och tandstatus har ett visst samband när det gäller att bedöma tuggbarhet.
Jag har tre tänder mindre än det har varit, men öppnar en flasköl med de kvarvarande ibland.
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: louise skrivet 29 mar-10 kl 23:21
Som alltid gör det väldigt ont när ni hoppar på mitt yrke.
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Vitis skrivet 29 mar-10 kl 23:28
Som alltid gör det väldigt ont när ni hoppar på mitt yrke.

Ursäkta! Mitt inlägg var inte alls illa menat ...

Det var ett litet mothugg mot att du hånade alla i tråden som inte förstod ironin i det första inlägget! Vilket var ganska otydligt... tror jag. Tydligen...
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: louise skrivet 30 mar-10 kl 20:03
Ah, så det var så.. Man ska aldrig förutsätta nåt här i världen, ständig lärdom;)

Å ursäkten blev jag jätteglad för! Tack. Så fiint.

Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: louise skrivet 09 apr-10 kl 16:09
"Jag tycker inte ens om såna skinkor."

citat personal i ica-chark om lufttorkade skinkor.
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: Kristofer skrivet 09 apr-10 kl 18:56
Har de alltså en manuell charkdisk i din lokala ICA?
Titel: SV: Rapport från Ica-chark
Skrivet av: louise skrivet 09 apr-10 kl 23:35
Jupp. men man begriper ju inte varför med den personalen... jag är fruktansvärt lockad att ringa storpammpsägaren och säga att hörru, det är går inte längre. Du måste anställa mig om du ska få sålt nåt där.