Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: cirre skrivet 03 jan-10 kl 11:00

Titel: syrning
Skrivet av: cirre skrivet 03 jan-10 kl 11:00
Jag har gjort två syrninga, en surkål och en med rödbetor.
De smakar bra men är lite stickiga, bubbliga i smaken, det är nästan som om det är kolsyra i, kan det ha blivit nån feljäsning?
Titel: SV: syrning
Skrivet av: hermi skrivet 03 jan-10 kl 11:30
Jag har gjort två syrninga, en surkål och en med rödbetor.
De smakar bra men är lite stickiga, bubbliga i smaken, det är nästan som om det är kolsyra i, kan det ha blivit nån feljäsning?

det är viktigt med salt 2% och den skulle stå melan 4_10 grader i ca 7 vekor
det är viktigt med vikt det får ej komma luft att inlegning.    mhv. hermi
Titel: SV: syrning
Skrivet av: ieenilorac skrivet 03 jan-10 kl 11:51
Jag tror att de inte syrats färdigt, du får ställa burkarna svalt i några veckor till och prova dig fram till när de är färdiga. Det tar ganska lång tid för produkten att "mogna".