Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Lars på Solbacken skrivet 15 dec-09 kl 16:30
-
Tidigare var jag mycket i Danmark och då vet jag att man kunde bli bjuden på en sorts gryta dom kallade för Höns frikaser.
Det jag kommer ihåg är att det var kokt höna/tupp i bitar, sparris och att det simmade i en vitsås med persilja som dekoration. Tror dom kokade en stor gryta som dom fryste in i potioner, Och det smakade väldigt gott.
Nu undrar jag om det är någon här på forumet som vet receptet ?
MVH
Lars
-
Hej jag tror att du leter efter HÖNS I ASPARGES.! (höns i sparris) receptet är jätte enkelt. Koka din höna/tup med morot lite selleri och en bit purjolök tils den är väldigt mör. När den har kalnat tar du köttet (inget skinn) och skär i passande bitar. Du gör en vanlig lite tjock grundsås med den goda bulionen som du har kokt hönan i , Sen har du vit sparris på glas från dom användar du spaden i såsen och skär sparris ut i passande 2-3 cm bitar, i såsen tilsammans med hönan smaka av med lite vitpeppar och salt och då har du HÖNS I ASPARGES. I Danmark serveras retten oftast i tarteletter. :P :P
-
Vad bra, med goda hönsrecept! Jag tror jag startar en ny tråd bara för ämnet. :)
-
Hej jag tror att du leter efter HÖNS I ASPARGES.! (höns i sparris)
Det tror jag inte, Höns frikaser eller på tyska "Hühnerfrikassee" stämmer.
Men receptet är nästan det samma som din -> Hühnerfrikassee-recept (http://www.chefkoch.de/rezepte/377983960952/Huehnerfrikassee.html)
-
Åh va bra ;D Det verkar vara det receptet, blir att pröva.
Tack så mycket för svaren!
Gör Lars