Alternativ.nu

Övriga ämnen => Hushåll => Ämnet startat av: purelyplatonic skrivet 22 jul-09 kl 14:44

Titel: Hur länge kan man förvara lamm i frysen?
Skrivet av: purelyplatonic skrivet 22 jul-09 kl 14:44
Jag rensade frysen igår och upptäckte en påse med lammkotletter *mums* som är från aug-sep 2007. Kan man äta dessa nu eller har det blivit för gammalt?
HUr länge kan man förvara frysta lammdelar i frysen?
Titel: SV: Hur länge kan man förvara lamm i frysen?
Skrivet av: Attes matte skrivet 22 jul-09 kl 22:08
Ju magrare kött, desto längre håller det i frysen. Ta fram och tina det, lukta och kolla på det. Känns det fräscht så är det bara att käka.  ;)

/Sara
Titel: SV: Hur länge kan man förvara lamm i frysen?
Skrivet av: Dolvis skrivet 22 jul-09 kl 23:24
Jag har läst rekommendationer i kokböcker på högst ett år, men det tycker jag är tjafs. Hur länge det håller sig har bla att göra med hur fett köttet är (fettet härsknar) och hur kallt det är i frysen. Jag ser alltid till att hålla under -18 grader. Två år gammalt lammkött är inga problem på det sättet.
Titel: SV: Hur länge kan man förvara lamm i frysen?
Skrivet av: Wisteria skrivet 22 jul-09 kl 23:29
Just lammkött är känt för att hålla länge i frysen. Tina och använd luktsinnet!
Titel: SV: Hur länge kan man förvara lamm i frysen?
Skrivet av: purelyplatonic skrivet 23 jul-09 kl 20:42
Tack för svar.

Va skönt att ni tror att det finns en chans i alla fall. Det känns så onödigt att kasta mat.

Titel: SV: Hur länge kan man förvara lamm i frysen?
Skrivet av: pålle skrivet 23 jul-09 kl 21:03
Tack för svar.

Va skönt att ni tror att det finns en chans i alla fall. Det känns så onödigt att kasta mat.


varför slänga omm det inte är riktigt bra jet till hunden eller någon bekanting somm har hund .mvh
Titel: SV: Hur länge kan man förvara lamm i frysen?
Skrivet av: Skogsnatt skrivet 23 maj-10 kl 21:34
Jag har läst rekommendationer i kokböcker på högst ett år, men det tycker jag är tjafs. Hur länge det håller sig har bla att göra med hur fett köttet är (fettet härsknar) och hur kallt det är i frysen. Jag ser alltid till att hålla under -18 grader. Två år gammalt lammkött är inga problem på det sättet.

Jag håller med, det håller längre än så. De viktiga är att förpackningen är hel och att det är djupfryst, dvs under -20 grader. Ska man frysa för långtidslagring så är det minst -25 som gäller