Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: sallyzevenwacht skrivet 15 jul-09 kl 13:50
-
Hittade ett reccept på rosensbladssaft som måste provas! Underbart gott, smakar som rosor luktar ;D
1 liter rosenblad (färska, eller torkade och starkt doftande)
4,5 tsk citronsyra
8 dl socker
5 dl vatten
Koka upp vatten och socker, tillsätt citronsyran i sockerlagen.
Häll den varma sockerlagen över blommorna.
Låt detta stå svalt i 2 dagar. Sila av saften och häll på flaskor.
ca 1,5 l outspädd saft.
Lämplig att frysa då den inte innehåller konserveringsmedel.
Jag tog cirka 6 dl socker, blev lite mäktigt annars tyckte jag ::) Supergott!! ;D ;D
-
ont i själen att stå och dra av blommorna, men det var det värt... bland det godaste jag någonsin druckit.
-
Visst är det underbart? ;D ;D ;D
Jag tog dom halv vissna nyponrosorna, gjorde inte lika ont ;)
-
Håller med, det var underbart gott! Gjorde med 4 dl socker, funka fint. Kul att prova något nytt!
-
1 liter rosenblad (färska, eller torkade och starkt doftande)
4,5 tsk citronsyra
8 dl socker
5 dl vatten
Jag tog cirka 6 l socker, blev lite mäktigt annars tyckte jag
Ursäkta om jag märker ord men jag kan förstå att det blev lite mäktigt om du tog 6 liter socker istället för 8 dl ;D.
Det närmaste rosensaft jag smakat är Jalab saft. Det var inge vidare.. Men hemmagjord kanske är helt annorlunda?
-
1 liter rosenblad (färska, eller torkade och starkt doftande)
4,5 tsk citronsyra
8 dl socker
5 dl vatten
Jag tog cirka 6 l socker, blev lite mäktigt annars tyckte jag
Ursäkta om jag märker ord men jag kan förstå att det blev lite mäktigt om du tog 6 liter socker istället för 8 dl ;D.
Det närmaste rosensaft jag smakat är Jalab saft. Det var inge vidare.. Men hemmagjord kanske är helt annorlunda?
Det har inte jag sett! haha, vilket misstag ;D
hemmagjort är alltid godast :) :)