Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: louise skrivet 29 nov-08 kl 17:31

Titel: innanlår å lamm..?
Skrivet av: louise skrivet 29 nov-08 kl 17:31
alltså.. finns det inget "innanlår" på lamm? nu är jag så där puckat oinsatt igen.. Fick mina lammlådor å idag å där var inga innanlår, å inte fan sitter det nåt kött där inte på levande lamm. Men.. jag har för mig att en stor lammbonde säljer innanlår som "miniskinkor".

Eller.. nu läste jag på lite. Stämmer det att en stek kan vara hela benet fast urbenat, alltså både ytter å innanl¨år? Är det därför det inte finns nåra innanlår i min låda..
Titel: SV: innanlår å lamm..?
Skrivet av: Moraggarn skrivet 29 nov-08 kl 19:38
alltså.. finns det inget "innanlår" på lamm? nu är jag så där puckat oinsatt igen.. Fick mina lammlådor å idag å där var inga innanlår, å inte fan sitter det nåt kött där inte på levande lamm. Men.. jag har för mig att en stor lammbonde säljer innanlår som "miniskinkor".

Eller.. nu läste jag på lite. Stämmer det att en stek kan vara hela benet fast urbenat, alltså både ytter å innanl¨år? Är det därför det inte finns nåra innanlår i min låda..

Om man styckar ut stekar ur ett lammlår eller för den delen ett rådjurslår,så blir det inte stora bitarna av det.Därför har man hela låret urbenat som en enda stek s.a.s. Eller för all del även med benet kvar.
Titel: SV: innanlår å lamm..?
Skrivet av: louise skrivet 29 nov-08 kl 20:15
tack.. insåg sen när jag fortsatte frysa in. För där var ju ett ben mitt i steken.
Titel: SV: innanlår å lamm..?
Skrivet av: leifhh skrivet 30 nov-08 kl 19:34
det är inga problem att stycka lammet anatomiskt i muskelgrupper, t.ex innanlår, fransyska, rostbiff etc. Men de blir ju rätt små...

Vill du prova så kolla i Jägarens nya kokbok och utgå ifrån rådjur.