Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Frances skrivet 17 sep-08 kl 14:44
-
Snabba ryck nu ;D
-
Självklart skall du det, och sedan berätta om resultatet blev ätligt så vi andra slipper riskera att laga läbbig mat.
-
Självklart skall du det, och sedan berätta om resultatet blev ätligt så vi andra slipper riskera att laga läbbig mat.
Hear hear! ;D
-
Ni är oschyssta tycker jag ;D
Fasen.. hade bara lammfärs i frysen.. o medans jag stekte funderade jag ifall det verkligen går ihop med pumpa.... ::)
Det stog en megapumpa på köksbänken när jag kom hem idag.. nånting måste jag ju hitta på... ???
-
Växer det pumpor på din köksbänk Frances?1 Då har du sannerligen städat dåligt, om sådant kan gro och växa, menar jag...
Kan inte hjälpa dig ang pajen, har aldrig ätit pumpa :-[ ska iaf bli intressant att höra resultatet!
-
Nä, det var morsan som dumpat av den ;D nHade det grott en pumpa i köket så hade jag givetvis skrytit om det redan tidigare ;)
-
Självklart kan du göra det. Servera sedan med lite olika frukter vid sidan om.KANONGOTT!!!
-
å blir det gott, får du inte glömma att lägga ut receptet här! ;D
-
Klart det går ihop! Allt hänger ju på kryddningen!!!! Jag har för närvarande dille på massor med paprikapulver, massor med spiskummin och ett stänk curry. Glöm för guds skull itne att pressa i lite vitlök! Kommer att bli smaskens! Jag lovar!!
Och... grönsaker kan du stoppa i lite vad du har hemma! Jag kör med strimlad vitkål till det mesta! Och massor med lök förståss! Paprika är ju alltid gott! Zuccini är antagligen överflödigt när du har pumpa...
-
Tack Fru J. du är den enda snälla här som vill hjälpa mig.. ;D Alla andra tänker barqa på egen vinning ;) :P Kryddningen låter super.. har klämt i massa öretr i färsen som jag nu stekt..
Kokar upp pumpabitarna en aning.. dom verkar hårda.. O så pajskal på dinkel.. Och så får vi se vad jag hittar mer i skåpen att röra i.. ::)
-
Jag är visserligen vegetarian, men nog tror jag att det går. Är det "röd" pumpa eller sådan som mer liknar squash?
-
En jättestor gul.. Den kanske inte ens är ätlig :o
-
En jättestor gul.. Den kanske inte ens är ätlig :o
Klart den är ätlig! Kan tänkas behöva koka en stund bara! Har du tryckkokare? Suveränt köksverktyg!!!
-
Vanliga, jättestora pumpor innehåller ofta mycket vatten och motsvarande lite smak.
Kör i gång, säger jag bara, och krydda på!
(OBS! Så vitt jag vet behöver de flesta pumpor förutom "Hokkaidopumpa" skalas.)
-
Jo, den här hade ett jättetjockt skal..
Så här gjorde jag: La dom kokta pumpatärningarna i botten på pajskalet, på med färsen och täckte med keso.. Må det bära eller brista ;D
-
Nu vill vi ha en recension!!! ;D
-
Det blev JÄTTEGOTT! :)
behöver mer ideer på pumpa... Får obegränsat med pumpa..
-
Åh, jag har världens godaste recept på pumpapaj (dock en efterrättsvariant då ;)) någonstans...PM:ar dig! Kanske i utbyte mot en smakbit vid lämpligt tillfälle? ;D
Det blev JÄTTEGOTT! :)
behöver mer ideer på pumpa... Får obegränsat med pumpa..
-
Pumpa kan du använda ungefär som zuccini, bara skala den, och så kanske koka lite längre... Alltså, helt perfekt i grytor, köttfärssås, som utfyllnad i lite av varje.... Sen kan man antagligen lägga in den på ett antal olika sätt, men sånt kan inte jag...
-
Alla gånger Skumme! Har tärnat en massa pumpa nu för syltad pumpa, finskt recept.. Morsan har ett recept på ostkaka på pumpa.. Det måste också provas..
-
Pumpor är bra för mycket.. :D
-
Pumpor är bra för mycket.. :D
Naaah! Så sött! :D
-
bort med lammet o dit med olika grönsaker (fast jag är ju vegeterian ,så vad jag skriver ska du inte ta så allvarligt ;))
-
Kasta ur "lik färsen" och knapra pumpen.. mumma ju..
-
Va ska jag då med lammen till ??? Lägga på hög?
-
Jag åt pumpapaj (efterrättspaj) under halloween när jag var i Canada för många år sen... Kanongod! Blev en kola-aktig smak... har dock inget recept, men det kanske går att googla...?
/Sara
-
5 personer som kräks?? hur kan man ens uttrycka sig på det viset gällande mat ,jag är visserligen veggis ,men jag skulle ALDRIG säga så om föda ,nonchalant o oödmjukt !
-
Kör den i ugnen och använd den 'till' något istället för potatis.
-
Det blev JÄTTEGOTT! :)
behöver mer ideer på pumpa... Får obegränsat med pumpa..
Jag brukar göra pumpan i ugnen. Skär klyftor, 3-4cm tjocka, olja och salt på. In i ugnen på 175g en halvtimme, sen slänger jag in massa vitlöksklyftor och evt. svarta oliver och kör en halvtimme till.
Mumsgott !!
Man kan också göra en enkel inläggning som är smaskens, skala och skär pumpa i tärningar, koka halvfärdiga. Varva pumpa och fint skivad ingerfära i burkar, häll på en söt ättikslag. Låt stå minst en vecka och smaka sen. Supergott tillbehör till det mesta.
-
det var ett recept på pumpa idag i metro
-
Du får gärna delge Kvaristan för vi lantisar har inte metro :-[
-
Man kan ha pumpa i matbröd och pumpapaj måste man ju göra på hösten!
-
pumpa-röra till 4 smörgåsar
500 g rensad pumpa
2 msk olivolja (till stekning)
0,5 tsk spiskummin 1 tsk sambalbadjak/oelek
1 klyfta citron o lite salt
sätt ugnen på 175grader ,dela den rensade pumpan i mindre bitar
ringla oljan på en plåt ,låt pumpan vara inne i 30 min ,ta ut o svalna
lägg pumpan i matberedare tillsätt olja spiskummin o sambal,mixa ,smaka av med salt,passar även till dipp