Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: mosslotta skrivet 04 sep-08 kl 23:02
-
Ville bara dela med mig av detta enkla brödrecept!
Lös upp 50g jäst i 1liter kallt vatten,sen 1msk salt och en gnutta socker eller honung för jäsning.
2dl havregryn+1dl grovt rågmjöl och 2liter vetemjöl,rör ett tag-jäs2timmar
baka ut till 4 limpor ,knåda inte degen-jäs 30 min,skåra brödet
250grader i 10min sen 200grader i 20min.
klart!!! :)
-
Har precis bakat efter receptet, blev jättegott!
-
verkar smidigt håller just på att baka bröd, ska pröva ditt recept.
-
Bakade detta bröd nu ikväll. Och jag är proppmätt men kan inte sluta äta. Riktigt gott, och trevligt för jag är lat och tycker inte om att knåda.
-
Kanongott, ny favorit här hemma..
Har kört det fantastiska brödet (Annas kokbok) i snart ett år men nu börjar vi bli less på det. Så det var tur att jag hittade detta istället.
-
Jag provade en halv sats och fick två super goda limpor! Nu har jag en halv sats på G igen och idag slängde jag i en näve solrosfrön oxå. Kan verkligen rekomendera detta goda och lättbakade bröd! //Erica
-
Japp byt ut rågmjölet mot dinkel och havregrynen mot dinkelflingor och tillsätt lite bovete - KANON!
-
Det blev jättegott!! Tack för detta recept!
/Agneta
-
Hm, detta ska jag pröva! Låter supergott =). Nästa gång det är dags för brödbak i vedäldad ugn ska jag pröva det där också =)
Har du limpporna i formar eller rett på plåten? Ingen pensling med vatten?
Har ett recept på hårt grovt tunnbröd som jag prövat i både vanlig ugn och vedäldad....ska hitta det o skriva in det här... :P
-
Gott bröd! :) Mina limpor blev inte särskilt fina iochförsig, men det är ju inte receptets fel ;D
-
Fick fyra suveränt goda limpor :D ...tänkte pröva med lite solrosfrön nästa gång eller kanske bara vetemjöl så frugan blir glad!!! :-\
Tack för ett gott ocgh framförallt inspirerande recept...Syrran min ska baka det imotgon ;D :-[
Tack igen...
-
Jepp!
Det bästa av bröd!
Baka-baka!
-
Provade att baka efter detta receptet idag, blev urgott!! :)
-
Tänkte jag skulle testa detta omtalade bröd, men det var nog för tidigt på morgonen... Jag måste haft i för lite mjöl, för det fanns inte en chans att forma några limpor, det bara flöt ut och jag hade deg överallt kändes det som ;D. Så jag slängde alltihop i en oljad långpanna och fick ett JÄTTEbröd! Gott blev det i alla fall! ;)
-
Mmmmmm
Bakade i går kväll, två limpor slut alla redan.
Det var MYCKET GOTT !!
-
Mitt är på jäsning, ska bli spännande. ;D
-
Mitt är på jäsning, ska bli spännande. ;D
Mitt med! Liite mera mjöl nu än vid förra försöket.
-
Mitt med! Liite mera mjöl nu än vid förra försöket.
gott som rackarns blir det, en rejäl klick smör på så är jag helnöjjd :D
-
Jag gjorde receptet igår fast jag bytte ut några decilitrar av vetemjölet mot lite mer rågmjöl och havre samt lite rågkross. Jättegott blev det och mkt enklare att göra än det bröd som jag brukar baka varje vecka.
Tack för receptet! Alltid kul att variera sig lite.
-
åh.dreggel hembakat bröd med MYCKET smör på*dreggel igen*
men äter inte bröd lägre...äter LCHF.
-
Jag håller också på med det här brödet, något modifierat kanske. Hällde ut allt på en långpanna, får väl se vad det blir av det... det står och jäser nu.
Edit: Det blev himla mumsigt! :D
-
Har också testat - åtminstone en variant och det blev jättegott! :)
Havregryn, speltkross & vetemjöl fast några limpor fick jag inte till utan det blev långpannan vilket funkade ypperligt.
-
Man får tacka gör receptet, blev mycket gott och populärt (snart slut). :)
-
Har prövat receptet. Bröden blev lite hårda och knapriga utanpå ???- men goda ändå.
-
;D
-
Men oj vilket gott bröd!!! ;D
Tackar så mycket för receptet.
-
Men oj vilket gott bröd!!! ;D
Tackar så mycket för receptet.
Mm det här receptet fick in mig i bakträsket, har bakat allt bröd hemma sedan förra hösten nu :D
-
Det blev mycket bra. Men jag hade inget grovt rågmjöl hemma så jag tog hälften/hälften fint rågmjöl och vetemjöl. Och baksirap istället för socker. Och sen kastade jag i lite hackade hasselnötter och russin också.
Min deg blev också klistrig så jag hällde allt i en oljad braspanna och delade allt i tre med bakplåtspapper imellan.
Brödet blev väldigt gott :)
-
Nu har jag oxå provat brödet och tillsatte linfrön och solroskärnor eftersom jag vill ha lite "att tugga". blev jättegott, jag bakade ut brödet i långpannan och det gick alla tiders.
Nästa gång ska jag prova med soltorkade tomater, organo och kke lite havssalt överst....
-
Idag bakade jag dessa limporna och de blev VERKLIGEN jättegoda. Så fluffiga och fina utan knådning :o
-
Låter hemskt gott, måste testa baka i morgon!
-
Nu har jag bakat igen och denna gång sätte jag i 4 st finhackade soltorkade tomater och ca 4 msk organo. Jag strädde flingsalt överst på degen. ( i Långpanna)
Smakar suuuupergott.
REKOMENDERAS!!!!!!!
-
Halv sats bakad nu. Mycket gott, men ytan blev superhård så det gäller att man har vässade gaddar. Mjuknar nog när det fått vila lite. Skönt att slippa söla ner ett bakbord för knådning. Dethär ska göras fler ggr.!
-
Jag har använt ungefär samma recept, men med lite mer vetemjöl. Skorpan som blir blir sprödare om man sprutar vattenånga i ugnen.
Då jag använder vedeldad ugn, så är det 250 grader för de två första och ca 200 för de två sista, så baktiden varierar.
Jag snålar med jästen och jäser längre tid.
-
Bra tips! Ska testa vattenånga nästa gång, för gott var det!
-
Ett tipps är att riva i ett äpple i degvätskan... inbillar mig att det blev lite saftigare :D
// Gormac
-
Ville bara dela med mig av detta enkla brödrecept!
Lös upp 50g jäst i 1liter kallt vatten,sen 1msk salt och en gnutta socker eller honung för jäsning.
2dl havregryn+1dl grovt rågmjöl och 2liter vetemjöl,rör ett tag-jäs2timmar
baka ut till 4 limpor ,knåda inte degen-jäs 30 min,skåra brödet
250grader i 10min sen 200grader i 20min.
klart!!! :)
Har en deg på jäsning nu enligt receptet. Det var enkelt och jag hoppas att det kommer att smaka bra. Men degen blev väldigt lös. Jag måste kanske knåda in lite mer mjöl efter första jäsningen, eller vad tror ni?
-
Har en deg på jäsning nu enligt receptet. Det var enkelt och jag hoppas att det kommer att smaka bra. Men degen blev väldigt lös. Jag måste kanske knåda in lite mer mjöl efter första jäsningen, eller vad tror ni?
men du har ju 2liter vetemjöl och 1liter spad,det ska vä inte bli löst?
-
Brödet blev kanongott! Det kommer jag absolut göra igen.
Jag tillförde lite vetemjöl efter första jäsningen, men degen var ändå lös och flöt ut på ugnsformen. Smart som jag var så penslade jag med lite olja mellan limporna, så det var bara att bryta isär. Saftigt, gott och smakrikt. Jag tömde ju brödkryddeblandningarna i degen, så lite avvikande från receptet var det ... men det är ju så det ska vara med hembakt. Aldrig samma smak.
-
Oj har inte varit inne här på jättelänge,så kul att så många gillar det här receptet.
Ja det är verkligen ett enkelt och gott vardagsbröd.
Baka på kära vänner!! :)
-
nu har jag gjort första sattsen av detta bröd. jag instämmer med att kanske ha någon DL mer mjöl. jag gjorde 2 i form och 2 på plåt. dom i form blev snyggast. men dom smakar samma.
glömde nästan säga att det var gööörrr gött!!! som man säger på denna sidan landet.
-
Bakade brödet igår och två limpor har redan gått åt :o ;D Gött var det, dottern bara tigger efter mer :) Det blir till att baka med i veckan
-
Jag godkänner. Den syns till vänster och smakade mycket bra. Penslade med olivolja innan jag gräddade första 10 minuter och med vatten när jag sänkte tempraturen.
-
Ett liknande recept, här kallat Smålandslimpor, är mina barn "uppväxta på";) Helt suveränt är det!
-
Bakade detta häromdagen och det är supergott :))..
Men jag min ärthjärna stängde av ugnen efter tio minuter istället för att sänka till 200 gr och det funkade det med :).. brödet blev fint ändå :).. så nu har jag köpt hem mera jäst :)))...
//Egge