Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: JoKri skrivet 09 aug-08 kl 00:23

Titel: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: JoKri skrivet 09 aug-08 kl 00:23
Har provat två olika recept på rabarbermarmelad och båda har blivit så sega att det är omöjligt att bre på en smörgås... Har provat att tillsätta sockret precis på slutet och även att låta sockret koka med från början. Vad gör jag för fel, varför blir den så seg?  ???
Titel: SV: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: Frances skrivet 09 aug-08 kl 00:50
Jag kan då inte komma på annat än att det har kokat för länge.. :-\
Titel: SV: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: mille skrivet 09 aug-08 kl 01:13
Jag tror också på för lång koktid, jag gjorde en marmelad häromdan som jag försökte koka om eftersom den blev för lös. Resultatet blev nån slags seg sirap... :P

Om du skriver ditt recept och hur du gör så kanske jag kan hjälpa dig?
Titel: SV: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: JoKri skrivet 09 aug-08 kl 21:52
Jag tänkte också att jag kokade den för länge och provade därför ett recept ur Leila Lindholms bok "A piece of cake" och följde det till punkt och pricka, men lik förbannat blev den seg... Har inte receptet här nu, tyvärr.
Titel: SV: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: mille skrivet 09 aug-08 kl 22:11
Vad är det för rabarber du använder?
Titel: SV: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: JoKri skrivet 10 aug-08 kl 22:14
Ingen aning, de fanns på gården när vi köpte den... Kan det bero på vilken sorts rabarber man använder tro..?
Titel: SV: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: mille skrivet 10 aug-08 kl 22:45
Hej,

Jag tänkte mest på om den är väldigt grov? Det kanske kan bero på rabarbersort, det vet jag inte. Fungerar den till annat, som kräm, saft?
Titel: SV: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: JoKri skrivet 10 aug-08 kl 22:58
Hmm, särskilt grov var den inte och den fungerar jättebra att använda till kräm och paj. Det är väl förstås kokerskan som det är fel på  :P
Jag får helt enkelt prova mig fram, men det är ju tråkigt att några laddningar rabarber går till spillo...

Tack för engagemanget iaf!
Titel: SV: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: mille skrivet 10 aug-08 kl 23:57
Hoppas att du hittar rätt knep för att få en bra marmelad! Jag har använt det här receptet med bra resultat: http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=5719
Titel: SV: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: ianitor skrivet 11 aug-08 kl 00:48
Hmm, särskilt grov var den inte och den fungerar jättebra att använda till kräm och paj. Det är väl förstås kokerskan som det är fel på  :P
Jag får helt enkelt prova mig fram, men det är ju tråkigt att några laddningar rabarber går till spillo...

Tack för engagemanget iaf!

Asch, dra i lite socker till och kalla det rabarberkola!  :D
Titel: SV: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: JoKri skrivet 11 aug-08 kl 11:33
Asch, dra i lite socker till och kalla det rabarberkola!  :D

Det var ett lysande förslag!   ;)
Titel: SV: Seg rabarbermarmelad
Skrivet av: Nettus skrivet 11 aug-08 kl 21:45
Det var ett lysande förslag!   ;)
Väldigt kreativt, i alla fall!  :D