Alternativ.nu
Odling => Inomhusodling => Ämnet startat av: diza skrivet 27 aug-15 kl 11:31
-
Jag har läst att man ska grodda en del groddar i mörker, och andra kan lika gärna groddas utan det.
Verkar vara lite olika besked om detta från olika håll... Hur gör ni?
Och framförallt; Är det någon som vet vilka groddar som måst ha mörker och vilka som inte behöver det?
-
Jag groddar mest alfalfa och mungbönor. De rinner av i glasburk som står uppochner på avrinning i en upphängningskorg direkt under lampan ovanför diskbänken, jag skulle aldrig komma ihåg att skölja av groddarna om de inte hängde där och när de är klara brukar de skifta fint i grönt eftersom de har ljus mest hela tiden.
-
Jaha... så då är det inte nödvändigt att ställa in dem i mörker kanske då. Läste någonstans att det mest var en fråga hur grova eller smala/späda man ville ha dem... Ju mer ljus desto grövre, tyckte den personen.