Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: hon på torpet skrivet 27 jan-15 kl 16:16
-
Eller picklade... om man vill vara trendig :) jag har mycket morötter kvar och försöker variera så gott det går, senaste hiten är inlagda! Hyvlar dem lövtunna med potatisskalaren, kokar lag: 1 del ättika, 1 del socker, 3 delar vatten ungefär... kan smaksättas med salt, dill, ingefära eller chili. Slå lagen het på morötterna i en glasburk. Klar att äta efter ett par dar, istället för gurka på mackan, eller i kinainspirerad gryta på seitan!
-
Ok, det lät intressant, måste testas :)
-
Låter gott! Det ska vara en 1-1-3-proportion på lagen, inte den klassiska med 1-2-3? :)
-
Det tar visserligen lite längre tid att mjölksyra morötterna, men då får man också en betydligt trevligare syra
-
Låter gott! Det ska vara en 1-1-3-proportion på lagen, inte den klassiska med 1-2-3? :)
Jag tycker det är godare med mindre socker... och jag gör bara en burk i taget, morötterna ligger i jorkällaren och håller sig fint i väntan på tillagning
-
Det tar visserligen lite längre tid att mjölksyra morötterna, men då får man också en betydligt trevligare syra
Har aldrig provat... ;) hur gör du?
-
det ska jag prova :) det låter jätte gott