Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Håning skrivet 12 dec-13 kl 00:45

Titel: Konservering .
Skrivet av: Håning skrivet 12 dec-13 kl 00:45
Var för kan man konservera mangold men inte sallad och spenat ?
Titel: SV: Konservering .
Skrivet av: kurt skrivet 12 dec-13 kl 08:34
Man kan naturligtvis konservera (frysa, torka, hermetisera) alla livsmedel, men vilken metod man använder beror ju mycket på vad det är för livsmedel.

Sallad passar väl t ex bäst att konservera genom att syra, spenat och mangold är båda lämpliga att frysa.
Titel: SV: Konservering .
Skrivet av: Håning skrivet 12 dec-13 kl 11:02
Ok det var bara något ja läste i handboken .
Titel: SV: Konservering .
Skrivet av: kurt skrivet 12 dec-13 kl 15:48
Ok det var bara något ja läste i handboken .


Ja, och där står det ju just att  "Spenat kan djupfrysas efter förvällning."

http://handbok.alternativ.nu/index.php?title=Odling/Gr%C3%B6nsaker/Bladgr%C3%B6nt_%26_Sallad/Spenat (http://handbok.alternativ.nu/index.php?title=Odling/Gr%C3%B6nsaker/Bladgr%C3%B6nt_%26_Sallad/Spenat)
Titel: SV: Konservering .
Skrivet av: Håning skrivet 12 dec-13 kl 17:43
Ja, och där står det ju just att  "Spenat kan djupfrysas efter förvällning."

[url]http://handbok.alternativ.nu/index.php?title=Odling/Gr%C3%B6nsaker/Bladgr%C3%B6nt_%26_Sallad/Spenat[/url] ([url]http://handbok.alternativ.nu/index.php?title=Odling/Gr%C3%B6nsaker/Bladgr%C3%B6nt_%26_Sallad/Spenat[/url])
Jo vist men det var just konservering ja syfta på  allt annat är ointressant  om du ursäktar trycket.
Titel: SV: Konservering .
Skrivet av: lichiplommon skrivet 12 dec-13 kl 18:04
Var för kan man konservera mangold men inte sallad och spenat ?
Klart man kan konservera spenat och säkert även sallad. Fast varför man skulle vilja konservera sallad är en helt annan fråga. I min värld är det färskvara. Spenat däremot finns eller fanns på burk. Vet inte om serien finns i Sverige, men jag minns från min barndom en serie som hette Popeye med en sjöman som åt spenat på burk - vill säga konserverad- och blev stark. :) Så konservera du bara.
Det enda argument emot detta skulle kunna vara att det efter konserveringen innhåller mer nitrit, det är tänkbart men jag har aldrig läst nåt om detta, jag har endast läst att man inte ska värma spenat pga av detta. Så.....
Titel: SV: Konservering .
Skrivet av: kurt skrivet 12 dec-13 kl 19:42
Jo vist men det var just konservering ja syfta på  allt annat är ointressant  om du ursäktar trycket.


Ja, men du vet inte ju uppenbarligen inte vad konservering är för något! Frysning, torkning är ju utmärkta exempel på konservering

http://sv.wikipedia.org/wiki/Konservering (http://sv.wikipedia.org/wiki/Konservering)
Titel: SV: Konservering .
Skrivet av: torpjens skrivet 13 dec-13 kl 00:14
Jag tror att TS med konservering avser sådan form av konservering som slutar med att man har en burk som kan förvaras länge i rumstemperatur.


När man konserverar hettar man upp innehållet i konserven, att hetta upp spenat och sen lagra den misstänker jag kan frigöra nitrit.


Konserver som inte är sura eller salta och inte behandlade vid hög temperatur (typ 120 grader) riskerar dessutom att utveckla botulinbakterier. För att skydda sig mot deras gift - botulin - ska man koka maten finfördelad i minst 10 minuter och då är vi där med dubbla uppvärmningen av spenaten igen. :)


/Torpjens
Titel: SV: Konservering .
Skrivet av: Håning skrivet 13 dec-13 kl 06:43
Ja, men du vet inte ju uppenbarligen inte vad konservering är för något! Frysning, torkning är ju utmärkta exempel på konservering


För mig är det att kokain men det är ju fel ord i din värd förstår ja . Då du ändå gör dig dum i sammanhanget anser ja efter som du inte vill axeptera min fråga rakt upp och ner istället för att misstolka .  För övrigt vet ja mycket väl vad frysning och torkning är  Så sluta att svara om du ändå inte vill besvara min fråga korrekt .Jävlig tråkig att attityd du hart till folk med att försöka förringa  folk
Titel: SV: Konservering .
Skrivet av: Håning skrivet 13 dec-13 kl 06:46
Jag tror att TS med konservering avser sådan form av konservering som slutar med att man har en burk som kan förvaras länge i rumstemperatur.


När man konserverar hettar man upp innehållet i konserven, att hetta upp spenat och sen lagra den misstänker jag kan frigöra nitrit.


Konserver som inte är sura eller salta och inte behandlade vid hög temperatur (typ 120 grader) riskerar dessutom att utveckla botulinbakterier. För att skydda sig mot deras gift - botulin - ska man koka maten finfördelad i minst 10 minuter och då är vi där med dubbla uppvärmningen av spenaten igen. :)


/Torpjens
Ok Tack för ett enkelt och rakt svar .