Alternativ.nu
Djur => Grisar => Ämnet startat av: Argona skrivet 24 feb-13 kl 20:57
-
Den här hemska bilden dök upp hos mig idag! I vilka länder behandlas grisarna så här illa??
-
Är väl i grisfabrikerna i resten av världen, typ..
Vägra import och allt som kan innehålla detsamma!
-
Vilket praktiskt och utrymmeseffektivt sätt att förvara grisar o:)
-
USCH !!! ignorance is bliss >:(
-
fixering av suggor, de flesta länder, det är vad våra skolbarn äter, pensionärer o många svenskar,
vi har ju lite grisproduktion i landet kvar, men snart är det nog alla som äter fläsk,
vi köper deras vara så de kan bygga fler stallar
-
Folk borde sluta sälja sina fixeringsbås till lågpriser på blocket.
Har själv ett som kommer kapas innan det ställs på tippen.
Finns folk i Sverige också som håller grisar sådär i det gömda..
-
Det stod att det förekommer i 7 av EU-länderna.
-
Det stod att det förekommer i 7 av EU-länderna.
Då kan du ge dig på att största delen av Europas grisproduktion finns i dessa länder. Danmark är ett av dem, vad jag vet.
-
Detta är bara för vidrigt! Stackars grisar!!!! :'(
Finns en anledning att jag bara äter svenskt griskött och då inte från vissa slakterier.
Är så glad för att vi snart kan vara lugna med att vårt kött har haft ett bra liv. (usch vad det lät hemskt)
Xoot- kan det inte användas till en höhäck om man vänder på det ???
-
Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Ät inte kött oavsett ursprung och visa andra den respekt de förtjänar genom att inte äta dem.
Kom sen heller aldrig och påstå att vi har lyckliga grisar i Sverige tack vare världens bästa djurskydd. Det innebär automatiskt inte att djuren har det bra och någon som blivit elektrifierad och sedan fått halsen avskuren i syfte att ätas upp kan ALDRIG vara lycklig. Oavsett eko eller inte, svenskt eller inte.
Det förekommer fruktansvärd misär också på svenska gårdar där djuren tuggar på varandra och aldrig någonsin för ge utlopp för sina naturliga beteenden eller se solen. Detta gäller inte bara grisar utan i princip alla djur inom köttindustrin. Gör mig så förbaskat äcklad.
-
Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Ät inte kött oavsett ursprung och visa andra den respekt de förtjänar genom att inte äta dem.
Kom sen heller aldrig och påstå att vi har lyckliga grisar i Sverige tack vare världens bästa djurskydd. Det innebär automatiskt inte att djuren har det bra och någon som blivit elektrifierad och sedan fått halsen avskuren i syfte att ätas upp kan ALDRIG vara lycklig. Oavsett eko eller inte, svenskt eller inte.
Det förekommer fruktansvärd misär också på svenska gårdar där djuren tuggar på varandra och aldrig någonsin för ge utlopp för sina naturliga beteenden eller se solen. Detta gäller inte bara grisar utan i princip alla djur inom köttindustrin. Gör mig så förbaskat äcklad.
Är det inte bättre att äta upp djuren så att de slipper fortsatt lidande? ::)
-
http://www.lrf.se/PageFiles/342/Djuromsorgstabell.09.pdf (http://www.lrf.se/PageFiles/342/Djuromsorgstabell.09.pdf)
-
Jag har jobbat ganska många år i jordbruk och på många ställen men aldrig sett sådana fixeringsbås i verkligheten. Dock fanns förut ett slags grindar så att griskultingarna fick en privat hörna under värmelampan. Numera har väl många lösgående suggor i inhängnad med grisningskoja.
-
Den typen av fixering är förbjuden i Sverige sen länge.
Däremot får man stänga om suggan under några dagar efter grisningen. Men det är alltså en grind som låter henne resa sig som hon vill, men inte vända sig. Och det är ju då för att rädda smågrisar från att bli ihjällegade. Det är ju inte så roligt att hitta en massa döda kultingar heller, så till en del suggor kan det behövas.
Men ingen vågar göra nåt utöver vad som är tillåtet. Det springer ju kontrollanter närsomhelst.
-
Den typen av fixering är förbjuden i Sverige sen länge.
Däremot får man stänga om suggan under några dagar efter grisningen. Men det är alltså en grind som låter henne resa sig som hon vill, men inte vända sig. Och det är ju då för att rädda smågrisar från att bli ihjällegade. Det är ju inte så roligt att hitta en massa döda kultingar heller, så till en del suggor kan det behövas.
Men ingen vågar göra nåt utöver vad som är tillåtet. Det springer ju kontrollanter närsomhelst.
Jo, ibland undrar man varför folk verkar bli så väldigt förvånade. Och kor får väl fortfarande stå uppbundna hela vintern? Fast inte är det väl småbönner som satsar på lösdriftsanordningar i den branschen?
-
När jag var riktigt liten stod suggorna fixerade... sen byggde vi lösdrifter för djuren. Och far var inte storbonde. Suggorna gick i rymliga boxar när det var dags för grisning med en grind som spärrade en liten del av boxen till kultingarna där de kunde krypa in under värmelampa. Stor skillnad mot bilden i tråden. Och det var 25 år sedan. Och ändå så håller vårt grannland fortfarande på så här.
-
Skall tilläggas att nu finns det inga grisar kvar på gården. Det går ju inte att konkurrera med kött som är uppfött på plågsamt vis.
-
På 80- talet hade många bönder grisarna fixerade, mellan grisningsperioderna, trots att det var olagligt. Såg dem själv under min praktik som ingick på lantbruksskolan. Förvånar mig inte om det fortfarande finns en och en annan som fortfarande fixerar dem.
-
Ehhh.... Vad >:D >:D >:D mycket dö-utrymme! Hur kan det vara "lönsamt"? ???
Hur äter och dricker suggorna? Inte för att jag vet särskilt mycket om grisar, men ...
Nä, tacka vet jag egen uppfödning! Då vet man att kotletterna haft ett svinaktigt liv! :D
-
Och hur länge är de intstängda i den lilla buren? Får de inte liggsår när de inte kan vända sig och resa sig upp?
-
Såklart de får! Såvitt jag fattat en av orsakerna till att denna form av tortyr är förbjuden i Sverige.
-
så ser det ut i större delen av världen,sen ska svenska bönder försöka konkurrera,inte undra på att det går uselt för svenska bönder. Som konsument väljer man om man vill stödja djurplågeri genom att köpa importerat eller så köper man dyrare svenskt kött där djuren förhoppningsvis haft det mycket bättre.
-
Ett liv som gris on Vimeo (http://vimeo.com/7739560)
Här har ni erat svenska griskött, jösses så lyckliga de är!
-
Ett liv som gris on Vimeo ([url]http://vimeo.com/7739560[/url])
Här har ni erat svenska griskött, jösses så lyckliga de är!
Jag är rätt säker på att inte alla bilderna i den filmen kommer från Sverige. Sedan finns det alltid de som försöker komma undan reglerna, men de blir påkomna, förr eller senare, men dyra följder.
Jag har personligen varit på minst ett 10-tal grisgårdar, i varierande storlek från typ 20 suggor till 2000 suggor, med kultingar. Inte är det alltid en perfekt och trevlig miljö, men det är definitivt inte den misär som visas på filmen.
Själv äter jag i huvudsak vildsvin eller kött från utegris, helst slaktat av mig själv. Då vet man vad man äter, och man vet att man inte hjälpt till att betala för tveksam djurhållning.
-
Jag är rätt säker på att inte alla bilderna i den filmen kommer från Sverige. Sedan finns det alltid de som försöker komma undan reglerna, men de blir påkomna, förr eller senare, men dyra följder.
Jag har personligen varit på minst ett 10-tal grisgårdar, i varierande storlek från typ 20 suggor till 2000 suggor, med kultingar. Inte är det alltid en perfekt och trevlig miljö, men det är definitivt inte den misär som visas på filmen.
Själv äter jag i huvudsak vildsvin eller kött från utegris, helst slaktat av mig själv. Då vet man vad man äter, och man vet att man inte hjälpt till att betala för tveksam djurhållning.
Det är ju bra att du kan göra det men vi andra som inte kan vare sig jaga eller tag på vildsvins kött får väll snar ha egna grisar bara för eget behov och sköta om dom där efter även om ja också skulle föredra vildsvins kött men det finns inga här.Å inte är det billigt om man skulle komma över heller .
-
den misär som visas i filmen har jag inte sett på de grisgårdar jag besökt i vart fall, 95procent av gårdarna säger de i filmen men endast 29anmälda?budskapet med filmen är att sluta äta kött så visst finns det en anledning att fokusera på det värsta,allt kan vara filmat på en och samma gård det får man aldrig veta.. Att kultingar kan dö är fullt normalt..
-
Det är ju bra att du kan göra det men vi andra som inte kan vare sig jaga eller tag på vildsvins kött får väll snar ha egna grisar bara för eget behov och sköta om dom där efter även om ja också skulle föredra vildsvins kött men det finns inga här.Å inte är det billigt om man skulle komma över heller .
I natt har jag haft vildsvin i trädgårdslandet. Med lite tur innebär det vildsvin i frysen om någon dag, för i trädgårdslandet vill jag inte ha dem. Då är frysen en mycket bättre plats ;).
Många har ju hushållsgrisar eller ett fåtal utegrisar, man kan ju köpa kött från dem. Eller ha egen gris, men det är inte lämpligt om det finns gott om vildsvin i närheten.
-
I natt har jag haft vildsvin i trädgårdslandet. Med lite tur innebär det vildsvin i frysen om någon dag, för i trädgårdslandet vill jag inte ha dem. Då är frysen en mycket bättre plats ;).
Många har ju hushållsgrisar eller ett fåtal utegrisar, man kan ju köpa kött från dem. Eller ha egen gris, men det är inte lämpligt om det finns gott om vildsvin i närheten.
Nä här är det bara varg och björn .
-
Nä här är det bara varg och björn .
Nå, då får du väl börja äta björn. Fast det är väldigt olika uppgifter om huruvida björnkött är gott, jag har inte provat själv. Men har du tamgris finns det ju risk att de blir vargmat, åtminstone om du inte stänger in dem på natten.
-
Nå, då får du väl börja äta björn. Fast det är väldigt olika uppgifter om huruvida björnkött är gott, jag har inte provat själv. Men har du tamgris finns det ju risk att de blir vargmat, åtminstone om du inte stänger in dem på natten.
Ja vi får se hur ja gör för någon ändring får det bli framöver på något vis annars så får man väll bli vegetarian .
-
Ja herre gud....När jag växte upp hade min far både smågrisar och slaktsvin.Suggorna stog alltid fixerade med huvudet in mot väggen i rader, med en vatten pip framför näsan,och man slängde in gröpe framför dom. Och tänk att jag aldrig reagerade....jag vet att jag frågade någongång om suggorna som fick smågrisar,då svarade mamma att dom måste stå så för annars ligger dom ihjäl de små. Och för mig var det ju sanning,konstigt nog.
Gyltorna stog lika fixerade så fort de kom från galten innan var de i boxar. Slakt svinen var lösa i box,men jag tror inte de var lika lönsamma som fixerade suggor var.Så de var inte så många.Enda gången suggan var fri var när hon skulle betäckas om. sedan in i buren igen.
Jag trodde allvarligt att alla hade sina grisar så på 70 -talet. Är det ingen här som hade grisar så på den tiden?Jag själv tycker det är helt förkastligt,men då visste jag ju inget annat.
Bra att det ändrar sig med tiden och att de i sverige faktiskt har det bättre i dag, förhoppningsvis.
Tänkte bara tillägga att de kan resa sig men inte vända sig,men det är allt.Tänk vilka dåliga muskler och skelett de måste få. Jag vill frånomed NU trolla bort alla idioter som plågar djur. Trolleri trolleraa så ...tror ni det funkade?
-
Jo så var det nog då. Vi hade det så, fast våra fick gå i större egna boxar när de skulle grisa. Men annars stod suggorna så. På 80-talet byggde vi om så att alla suggor fick gå i stor lösdrift när de inte hade kultingar. Men fixerade när de hade kultingar var de aldrig såvitt jag minns.
-
"Trolleri trolleraa ..." Javisst funkar det! I alla fall i våra huvuden, och det är ju från människors hjärnor som idéerna kommer! :) Som barn accepterar man ju allt som de vuxna säger, det gör alla. När man blir äldre börjar man ifrågasätta och ändra på en del. Men inte allt, man försöker ju behålla det som man upplever som bra.
Ibland undrar jag vad av det vi ser som självklart idag som om 50 eller 100 år anses helt förkastligt. Lagra kärnavfall under östersjöns vatten kanske?
Eller något helt annat, som vi inte alls ser idag.
-
När jag gick lantbruksskola i slutet av 70-talet var suggorna ute med galten i hagen tills det blev dags för grisning, då togs de in till en större box med avdelat hörn för smågrisar. Men denna lyx var givet på sommaren under vintern stod de i smala bås fram till grisning.
-
Det finns ju vilda grisar också, som aldrig sett varesig kätte eller bås. DOM kan man äta! Fick äntligen tag på viltslaktaren igår å väntar på prislista.
-
Det är ingen mänsklig rättighet att få köpa billigt och djuretiskt felaktigt kött. Grisarna ligger ju sådär på grund av att vi köper köttet de producerar.
Svenska grisar har det nog överlag bättre än utländska, även om de har det långt ifrån bra. Fast de ekologiska får ju i alla fall gå ut och använda sina trynen.
Ja, mera vildsvin åt folket! De förökar sig ju så vansinnigt snabbt att de gör mer skada än nytta när de är levande..
-
http://veg-tv.info/Earthlings (http://veg-tv.info/Earthlings)
hemskheter
-
Det är ingen mänsklig rättighet att få köpa billigt och djuretiskt felaktigt kött. Grisarna ligger ju sådär på grund av att vi köper köttet de producerar.
Svenska grisar har det nog överlag bättre än utländska, även om de har det långt ifrån bra. Fast de ekologiska får ju i alla fall gå ut och använda sina trynen.
Ja, mera vildsvin åt folket! De förökar sig ju så vansinnigt snabbt att de gör mer skada än nytta när de är levande..
Vad är billigare än vildsvin?.......även om mängder av betor, wienerbröd och sockerbullar under stundom ingått i dieten via olaglig "stödutfodring".
40-50 kr/kg om man tar helslakt, ofta ingår då styckning. Är det för mycke så kan man ju dela med någon eller några!
http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/annonstorget/Annonser/Vilt-Fagel-mm/vildsvinskott-2013-02-15-1430/ (http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/annonstorget/Annonser/Vilt-Fagel-mm/vildsvinskott-2013-02-15-1430/)
-
Man kan ju faktiskt investera i ammunition också... då behöver det inte kosta mer än tid och några kronor för ett helt svin. Bästa köttet skjuter man själv.
-
Man kan ju faktiskt investera i ammunition också... då behöver det inte kosta mer än tid och några kronor för ett helt svin. Bästa köttet skjuter man själv.
Inget för 60-åriga gubbar med kort stubin och som aldrig avlossat ett eldvapen förr :o å så ligger odlingarna till stor del mellan balkongen och grannarnas hus.
Inte ens jag är så stollig att............ o:) tror jag.