Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Daniel1983 skrivet 31 jan-13 kl 21:10
-
Jag gillar inte mandelmassan som är i semlorna. Min farmor gjorde alltid med bara grädde till mig när jag va liten. Mumma!! Min svärmor har mosad banan i stället för mandelmassa. Också gott. Men är det någon annan som har några andra förslag att ha i semlan??
-
2 av mina 4 barn vill ha hallonsylt i istället.
-
Preem säljer semlor med vaniljkräm i. Har inte testat men det låter som om jag ska testa någon dag. Biträdet tyckte i alla fall att det var godare än vanliga semlor-
-
äppelmos :P
-
Som alternativare bör man använda egentillverkad mandelmassa baserad på egenplockade bokollon istället för mandelmassa baserad på importerade mandlar
-
I semla är det mandelmassa. Punkt :)
-
I semla är det mandelmassa. Punkt :)
okeyrå.. men finns det mandelmassa utan mandelmassasmak och konsistens? ;))
-
okeyrå.. men finns det mandelmassa utan mandelmassasmak och konsistens? ;))
Om du använder väldigt väldigt lite mandelmassa i dina semlor lär du inte smaka det :)
-
Om du använder väldigt väldigt lite mandelmassa i dina semlor lär du inte smaka det :)
nä det har du rätt i.... Men det får vara ytterst lite då;)
-
Jag har hört en skröna om någon som fick en bit stekt sill i semlan :-X
För min del spelar det inte så stor roll vad semlan är fylld med, huvudsaken är att den serveras med varm mjölk och att bullen är så stabil att den tål några minuter i varm mjölk utan att bli helt upplöst.
-
Jag kör med halvfabrikat. Köper släta bullar med kardemumma. Gör mandelmassa och vispar grädde. Då kan alla göra sin semla efter hur mycket de vill ha av mandelmassa och grädde. Utom lillkillen. Han äter bullen som den är ::)
-
Jag kör med halvfabrikat. Köper släta bullar med kardemumma. Gör mandelmassa och vispar grädde. Då kan alla göra sin semla efter hur mycket de vill ha av mandelmassa och grädde. Utom lillkillen. Han äter bullen som den är ::)
Låter som en vettig kille den där lillkillen:))
-
Låter som en vettig kille den där lillkillen:))
Precis min tanke, innan när jag läste det.
-
Preem säljer semlor med vaniljkräm i. Har inte testat men det låter som om jag ska testa någon dag. Biträdet tyckte i alla fall att det var godare än vanliga semlor-
Usch vad elak du är! ;) Jag som inte ska äta sånt skräp! haha
-
Preem har haft rätt vettiga semlor. Statoil har en variant som kommer fryst..med grädde och allt! Den känns lite märklig.
Shells är sådär, inget vidare egentligen. Dom har även en liten minisemla som är stor som en fingerborg :).
-
En variant som jag gillar är bulle på wienerbrödsdeg med vaniljkräm och jordgubbssylt. Alternativt grädde & mandelmassa. Kanske mer är Skånskt/Danskt och inte äts i resten av riket....? Snuskigt gott i alla fall....
-
Jodå den finns här också :) . Inte så tokig men jag vet inte varför man kallar den semla.
-
Jag har sett följande varianter. För mig är de inga semlor men kan man inte äta mandelmassa så kan de här vara nåt:
Kokosmassa
Choklad
Chokladmousse
Lakrits
Olika sorters sylt bla: Havtorn, blåbär, hjortron
Getostcreme...
Honung
Personligen så vill jag ha en traditionell variant med mandelmassan blandad i grädden. Äter man 1 så är man botad sen för hela året ;)
-
Jag har sett följande varianter. För mig är de inga semlor men kan man inte äta mandelmassa så kan de här vara nåt:
Kokosmassa
Choklad
Chokladmousse
Lakrits
Olika sorters sylt bla: Havtorn, blåbär, hjortron
Getostcreme...
Honung
Personligen så vill jag ha en traditionell variant med mandelmassan blandad i grädden. Äter man 1 så är man botad sen för hela året ;)
Jag gillar semlor gjorda med osötad bulle , fylld med köttfärs, grönsaker och majonäs.
-
Personligen så vill jag ha en traditionell variant med mandelmassan blandad i grädden. Äter man 1 så är man botad sen för hela året ;)
Samma här, en om året räcker men då helst en som är bakad på konditoriet och gärna en sån där dubbeldäckare ;D
-
Jag gillar semlor gjorda med osötad bulle , fylld med köttfärs, grönsaker och majonäs.
Hemgjorda köttsemlor är väldigt gott speciellt om man grillar köttfärsen först
-
Konditoriet där vi brukar köpa våra semlor har med vaniljkräm i som alternativ, inget för mig som älskar de med mandelmassa, men min yngste son som inte tycker om det får en sån.
Det brukar bli två varje år, en på min födelsedag och en på bokrean, så det är snart dags!
-
Jag brukar servera mandelfria semlor i skolan på semmeldagen. Då fyller jag med vaniljkräm och grädde, barnens favorit :P
På min födelsedag hemma bakar jag minisemlor på ett fat med mandelmassa + grädde och ett fat med vaniljkräm+grädde... då kan man ta två!!
mums