Alternativ.nu
Odling => Frukt & bär => Ämnet startat av: Pip skrivet 04 jun-11 kl 08:17
-
Man brukar läsa att rabarber som blommat får en träig smak. Är detta verkligen smaken man menar, eller konsistensen? Om jag vill koka saft på rabarber i full blomm, blir smaken dålig då?
-
Det gäller bara de stjälkar som blommar och de brukar jag ta bort. Övriga smakar bra och är inte träiga.
-
Det gäller bara de stjälkar som blommar och de brukar jag ta bort. Övriga smakar bra och är inte träiga.
Ok, tack!
-
Jag har aldrig märkt något. Tar man fina lagoma rabarber så får man dem härligt sura och frächa! ;D
-
Men om man vill nyttja rabarbern är det bäst att inte låta den blomma så att den koncentrerar sig på bladtillväxt.
-
Precis, men en eller ett par blommor spar jag alltid.
-
Ja de är ju onekligen poppis hos bina. De ska ju också äta o:)