Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vissa raser mindre motståndskraftiga?  (läst 258 gånger)

SirdalensHanna

  • Inlägg: 33
    • Bohuslän
Vissa raser mindre motståndskraftiga?
« skrivet: 05 jun-23 kl 09:52 »
Jag har en blandad grupp med bla Silveruddsblå, Cream legbar, Wyandotte och lite blandisar. Har även en tupp och två höns Vorwerk.

Just Vorwerken har mycket mer fjäderätare än övriga. På de andra kan jag se enstaka löss men absolut inga besvärande mängder medan VW har mycket mer och jag får klippa bort fjädrar ganska regelbundet.
Vad kan detta bero på? Är det rasen i sig eller just denna grupp? De kommer från samma ställe men har bott hos mig över ett år. Samma tillgång till sandbad som de andra såklart.
Stadsbo som längtar hem till landet. Har en förkärlek för marmelader och kattungar, men potatisland och fårskötsel slinker också ner!

 

Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 14060
    • Östergötland
SV: Vissa raser mindre motståndskraftiga?
« Svar #1 skrivet: 05 jun-23 kl 10:38 »
Vi ser stora skillnader i tålighet mot kalkben mellan raserna här, men vi har aldrig haft fjäderätare, så jag vet inte hur våra skulle fixa det. Kvalster har vi i perioder, men de små kräken verkar irritera alla, och mig med. Löss och loppor har vi endast haft någon enstaka gång, så de har jag inte kunnat studera heller. Lopporna fick gift och lössen var nog av fel art, så de försvann rätt fort av sig själva.

Av de som verkar helt immuna mot benkvalster så är det korsningen Antwerpen/Tysk Dvärg. Den som är sämst är någon av de stora, Kopparmaran och då är tuppen värst.


När det gäller kalkben ser vi skillnader inom raserna också.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

321 gäster, 2 användare (1 dolda)
per.martinsson

* Forum

* Om tidningen Åter- En tidning med djupa rötter.
/Margit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser