Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Småland Plats i naturskönt kollektiv längst ut på en udde  (läst 312 gånger)

Ekudden

  • Inlägg: 1
    • Småland
Småland Plats i naturskönt kollektiv längst ut på en udde
« skrivet: 20 mar-21 kl 16:22 »
Nu är det dags igen för Ekudden att finna två till tre nya kollektivister. Spännande och omvälvande tider för kollektivet. Ekudden är ett charmigt kråkslott från 1920-talet och ett kollektiv beläget längst ut på udden Möckelsnäs strax norr om Älmhult. Det är ett fantastiskt läge med egen sandstrand, brygga, omgivet av gamla ekar och naturreservat. Kanoter och kajaker finns för att utforska Möckelns öar. Härliga solnedgångar med solen som går ner över trädtopparna på andra sidan sjön. 
 
I huset bor nu Emelie, Petter, Jocke, Morten och Ulrika. Åldersspannet spänner över trettio år och intressen inkluderar friluftsliv, hantverk, löpning, brädspel, matlagning, foto, skrivande, yoga, knep och knåp, mm. Det är en härlig stämning i huset, där vi tycker om att umgås tillsammans. Samtidigt respekterar vi varandras privatliv när det behövs. Vi lagar mat en kväll i veckan per person och vi sätter stort värde på de gemensamma måltiderna.
 
Hyran varierar utifrån antalet boende men kommer förmodligen ligga på 3000kr per person. I hyran ingår el, internet och en del andra hushållsutgifter. Viktig är att du känner att du vill vara med och bidrag till de sysslor som hör till att sköta huset inne och ute.
 
Pendlingsmöjligheter till Älmhult, Växjö, Ljungby, Hässleholm etc... Det är sju km till Diö tågstation och fem km till Stenbrohult som är den närmsta busshållplatsen. Körkort rekommenderas, då skogsvägen som leder hit inte funkar så bra för cykel eller moped vintertid. Underbara grannar. Lite odlingar och ytterligare odlingsmöjligheter. I de gemensamma ytorna finn ett stort vardagsrum, gästrum, kontor och ett meditations/yogarum. Kollektivet har 4 katter och ett gäng höns.
 
Är du intresserad skriv en liten presentation om dig och varför du vill bo i kollektiv. Maila till kollektvetekudden@gmail.com. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

265 gäster, 2 användare (2 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter- Underbar tidning eftet att jag läst flera nummer hos en väninna är det nu dags för egen prenumeration
/lena S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser