Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Jag har skickat dig ett PM
2
Övrigt om odling / SV: rotbitar av pepparrot
« Senaste inlägg av korren skrivet Idag kl. 11:21 »
Pepparrot behöver ganska lucker näringsrik jord för att bete sig som ett ogräs. Stannar tyvärr snällt på sin plats i tung, kompakt lerjord, även älskad av bland annat mördarsniglar.
3
Brukshästar / Snart dags för fölning.
« Senaste inlägg av Emilia Skarsäter skrivet Idag kl. 10:12 »
Hej!
Det är nu ca 2 veckor till vårt sto ska föla. När brukar de "sätta" juver? Hon är svullen runt omkring men ingenting i juvret. Det är något kådaliknande gult längst ner, hur lång tid tar det innan det blir gult?
4
Övrigt om höns / SV: Höna som gal
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 18:07 »
Det är ganska väl dokumenterat att hönor kan bli "tuppar" men man tror inte att de kan föröka sig som tuppar utan fortsätter vara hönor på insidan. Så något nytt är det inte.

Ok, menar du att de ändrar fjäderdräkten? Slör, kam och sporrar också?

Jag är inte så påläst om fåglar, mer en nyfiken bisittare.
5
Biodling / SV: Tål Bifor kyla?
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Igår kl. 18:06 »
Enligt anvisningarna skall den förvaras frostfritt. Det sägs att den annars kan kristallisera i vaxkakorna.

För ungefär 15 år sedan gjorde jag ett test och använde en halv palltank som råkat stå så att den fick typ 10 minusgrader föregående vinter. Jag kunde inte se att fodret kristalliserade någonstans efter detta.
6
Övrigt om bygga & bo / SV: Dränering utan plast?
« Senaste inlägg av Bjornahf skrivet Igår kl. 15:01 »
Justja, glömde ju skriva det som jag först tänkte, PE finns gjort av sockerrör. Sedan om det är mlijövänligt att ta mark i anspråk i varmt land för att odla sockerrör som inte används till mat utan för att skeppa till andra sidan jorden för att göra plast av för att vi skall kunna kalla den icke fossil vete sjutton, det är nog upp till var och en. Men det finns och det var väl frågan.
Lycka till!
7
Övrigt om bygga & bo / SV: Dränering utan plast?
« Senaste inlägg av Bjornahf skrivet Igår kl. 14:52 »
Hej. Jobbat på "rörföretag", alltså som tillverkar både plaströr och andra material för bl.a. dränering. Några hintar;
- PP klart bättre miljöval än PVC, klor skapar massor med otrevligheter.
- Svårt få till miljöfördelar med nytillverkad betong eller tegel då tillverkningen av betong är extremt energikrävande och cementframställningen släpper ut enormt med CO2. Tegel måste brännas i ugn. Så, skall man vara "miljövänlig" återstår forna tiders stenkistor/gravar eller trärör (som faktiskt kan hålla förvånansvärt bra rätt förlagda).
- Annars skulle jag ur miljösynvinkel och för framtida generationers väl och ve välja PP eller allra helst PEX (Etyl blir CO2 + H2O) utan mjukgörare och tillverkat i västland. Oavsett välja något närtillverkat om inte transporten skall haverera hela miljövänlighetstänket.
Några synvinklar som jag inte såg i tråden. Lycka till med dränaget!
8
Biodling / Tål Bifor kyla?
« Senaste inlägg av Torkel skrivet Igår kl. 14:44 »
Överväger att ta hem en IBC, med Bifor, i år. Men vad händer med eventuellt överblivet Bifor? Kan man lämna IBC-tanken ute med Bifor i, över vintern? Eller måste Bifor står frostfritt, för att inte förstöras?
9
Ekobo-projekt / Starta upp ny ekoby?
« Senaste inlägg av Themma skrivet Igår kl. 11:30 »
Hej!

Jag drömmer om att tillsammans med andra förverkliga ett självhushållande liv på landet i närheten av Jönköping. Gärna i biosfärområdet Östra Vätterbranterna där jag bor nu och som är ett mycket vackert område. (Kan dock tänka mig även andra platser i norra Småland) Min tanke är att vi tillsammans köper en bondgård så att vi alla blir jämlika delägare. Sen ser vi till att alla hushåll får egna privata utrymmen med egna kök, sovrum etc. men verkstäder, kök för förädling av skörd, odlingsytor m.m. sköts gemensamt.

Om du går i liknande tankar får du gärna höra av dig!

Hälsningar
Emma
10
Bostad finnes / Torp skänkes mot bortforsling
« Senaste inlägg av Martin Ohlsson skrivet Igår kl. 11:04 »
Vi vill bli av med ett timrat torp sannolikt uppfört 1918. Bottenvåningen är 58 kvm, sedan är det en råvind med litet inrett rum.

Utsidan är i bra skick vad vi kan bedöma. Taket är lagt 2001. Det finns en underbar veranda, som dock är i stort renoveringsbehov bla pga läckande tak.

Insidan behöver också fixas iordning, dock inga uppenbara skador vad vi har sett (fukt etc.). El har funnits i huset, men inget vatten eller toa.

Ett hus som kan bli helt otroligt fint för den händige. Skänkes alltså mot bortforsling.

Bilder finns här: https://www.dropbox.com/scl/fo/qw4otrjevv56jqq4km20b/AHna9GKFZvKhX3UkYfWIWm8?rlkey=gp8j63p8efuiw50qcjsk3r0i6&dl=0
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

426 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter- Superbra tidning, väldigt intressanta artiklar.
/ Jimmy

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser