Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kan man ha kalkoner lösa i trädgården under dagen eller blir det tokigt?  (läst 1704 gånger)

sizz

 • Inlägg: 120
  • Uppland
Ja, hur bra klarar sig kalkoner på typ lösdrift i trädgården? Håller dom sig nära eller drar dom? Går dom att få in igen på kvällen?
Letar egentligen efter enklaste sättet att hålla kalkoner, så kom gärna med era förslag :)

grimbart

 • Inlägg: 4830
 • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
  • Västergötland
de flyger bra ... jag hade mina lösa förr men det gick liksom inte att plocka in en kalkon när den satt 15m upp i ett träd.. räven fick mat istället. Nu är de instängda med nättak. Men jag vet att vissa har sina lösa i trädgården dagtid utan problem.. jag är för snål för att mata räven...
Fjäderfän och kaniner

Klasb

 • Inlägg: 536
  • Gotland
Det går alldeles utmärkt att ha kalkoner lös för att söka eget foder (till en del)
MEN det är viktigt att man föser in dem innan det skymmer annars flyger de upp i närmaste träd eller buske och det är tvärt omöjligt att få ner en kalkon ur ett träd när mörkret faller. Endast räven klarar det och han är duktig.

Kôllere

 • Inlägg: 2
  • Värmland
Vi har våra lösa när vi är hemma och ute på backarna. Problemen uppstår när de inte har oss att hänga med, då vandrar de iväg för att socialisera med grannarna och smakar gärna på deras blommor...  ::) När hönorna är ruvsugna får vi också hålla lite koll så de inte smyger iväg till skogs och lägger sig. Förlorade min älsklingshöna till räven i somras när hon lagt sig någonstans där jag inte kunde hitta henne...
Tar vi inte in dem innan skymningen flyger de upp på altanen och sitter å tittar kränkt in genom vardagsrumsfönstret.  :) Ibland går de in själva men vill helst ha sällskap på vägen - de springer glatt efter mig in i sitt hus.
De bor annars i en avskild del av hönshuset och har en egen inhägnad med nät i tak å väggar där de har möjlighet att gå ute året runt.
Lycka till! Det är otroligt roliga djur!
Månskensbondepar i västvärmland med hund å katt, hedemorahönor, värmlandsfår, rödkullor och lånefjällkor.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

423 gäster, 7 användare (1 dolda)
Nina W, glennwesterlund, Hardy, Boy, gråärt, tranberga

* Forum

* Om tidningen Åter- En tidning med djupa rötter.
/Margit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser