Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Dalarna Distanskurs i Återbruk och Ekohushållning  (läst 479 gånger)

Therese Gossas

  • Inlägg: 1
Dalarna Distanskurs i Återbruk och Ekohushållning
« skrivet: 19 jan-21 kl 13:17 »
Till hösten återöppnar vi vår folkhögskolekurs i Återbruk och Ekohushållning. Studietakt 50%, studieform: Distans med ett antal kursträffar.

Vad handlar det om?
Det här är en hantverkskurs för dig som vill bidra till att minska resursslöseriet och få en ökad konsumtionsmedvetenhet.

Vi arbetar praktiskt och kreativt för att tillsammans hitta nya lösningar och idéer kring hur vi kan bruka och återbruka vår direkta omgivning. Tillsammans lär vi oss att tänka om och i andra banor. Vad finns tillhanda och vad kan det bli? Vi arbetar främst med trä, metall, textil och vad trädgård och natur erbjuder oss i säsong.

Vi ifrågasätter hur vi tänker kring konsumtion, förbrukning och återbruk. Vad kan lagas, vad kan återbrukas och vad bör köpas nytt? Finns det alternativ till livsmedel, hygienprodukter, hushållsprodukter mm som ger ett mindre ekologiskt avtryck? Inspireras till ett kreativt tankesätt för att ta tillvara på de resurser som redan finns till hands. Bidrar till mindre ekonomiskt svinn, mindre sopor och en omställning i sättet att förhålla sig till vår miljö.

Läs mer om kursen på vår hemsida och sök innan den 15 april om du känner att det kan vara något för dig. https://www.sjovik.eu/utbildning/profilkurser/aterbruk-och-ekohushallning/

Folkhögskolekurser är alltid avgiftsfria och just denna ger rätt till CSN studiemedel på gymnasienivå, vilket innebär att det inte påverkas av om du har läst, eller planerar att läsa på högskola/universitet. Du betalar endast för material (vilket blir en blygsam slant i och med återbruk) och eventuellt mat och husrum vid en platsträff.

Se gärna vad vi pysslat med tidigare på vår instagram, där heter vi "aterbrukekohushallsjovik"

Varmt välkommen!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

379 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Har läst tidningen hos en vän tidigare, men nu har jag äntligen kommit mig för att prenumerera själv. Ser fram mot mitt första nummer.
/Marie-Louise

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser