Väldigt sent svar, men kanske någon annan som undrar.
Jag har inte just Soymaster, men Soyabella. Använder Garant eko sojabönor (finns hos Willys och Hemköp). En sak som påverkar smaken stort är om du väljer att skala sojabönorna innan de ”mjölkas”, eller alltså mixas och pressas till mjölk. Smaken blir väldigt mycket förfinad av att skala sojabönorna innan. Den färdiga sojamjölken smakar då mindre ”bönigt” och mer som en slät och len växtmjölk.
Finns massa tutornas och vänliga människor som visar hur de gör för att skala sojabönor, om en söker på youtube. Men enkelt förklarat läggs bönorna i blöt över natten, och sedan (fortfarande i blötläggningsvätskan) kramas sojabönorna med händerna, så liksom ploppar de ur sina skal. Skalen silas sedan av i ett durkslag, för att separera bort dem från de skalade sojabönorna. För den som har tur kan skalade sojabönor IBLAND finnas att köpa i specialbutik (har hittat på rawfoodshop tidigare), för att slippa det extra momentet med skalning. Men det är oftast tyvärr slut