Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Honungens hårdhet.  (läst 1072 gånger)

hofboss

  • Inlägg: 428
  • Centrala Skåne
    • Skåne
Honungens hårdhet.
« skrivet: 05 jul-23 kl 11:30 »
Vad är det som styr honungens hårdhet?
Jag har varit med om finkristalin (slät) honung som varit både hård och mjuk/ lös, någon så mjuk att den rinner i rummstemperatur.
Kan man påverka hårdheten på något sätt?

UDS

  • Inlägg: 13
    • Medelpad
SV: Honungens hårdhet.
« Svar #1 skrivet: 05 jul-23 kl 14:09 »
Har inte det mycket att göra med fördelningen av sockerarterna?
Är det övervikt åt ena hållet blir det mjukare och tvärtom?
Å rör man sin honung istället för ympa så kan det bidra.
Inbillar mig att är vattenhalten i sin ordning så är det väl inte så mycket annat som kan bidra?

Men jag har haft fel förr..

Sent from my XQ-BQ52 using Alternativ.nu mobile app



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

456 gäster, 2 användare
Anders Flix, mulen

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser