Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västmanland Bo med mig mitt ute i ingenstans?  (läst 937 gånger)

Guilliotine

  • Inlägg: 1
Västmanland Bo med mig mitt ute i ingenstans?
« skrivet: 12 jan-24 kl 12:54 »
Ok, så, hej! Jag är på jakt efter en inneboende, kanske! Jag bor mitt ute i skogen i Bergslagen med min hund på en gammal gård med ca 5hektar åker inhägnad med viltstängsel och eltråd, omgiven av gammal skog med massa coola ruiner och liknande i.

Jag tänker för enkelhets skull sammanfatta först så ni snabbt vet om det är något som skulle passa, och om inte så slipper ni läsa igenom massa text i onödan. =P
Så jag, nörd på ca 37 år, är ute en okomplicerad inneboende med liknande intressen, till mitt hus på ca 100m2 med någorlunda modern standard men helt uppvärmt av vedpanna i källaren. Ligger mellan Kopparberg och Lindesberg ungefär. Väldigt avlägset, närmsta grannar är ca 3km bort, brevlåda och soptunna likaså, tar nog ca 4h att gå till närmsta busshållplats. Jag är inte ute efter en dräng eller piga som ska göra sysslor åt mig, utan vi delar 50/50 på allt, så det enda du förväntas göra är ca hälften av alla vanliga hushållssysslor, som typ städning, gräsklippning, skottning, eldning, ved, etc. Finns massa utrymme till odling eller vad du nu kan tänkas vilja pyssla med. Gällande hyran så tänker mig ca 3.5k – 5k/månad beroende på vad som ska ingå.
Här är lite bilder!
https://postimg.cc/gallery/V7JWYm5

Sådär, det var sammanfattningen. Nu lite mer om huset och mig och allt annat som kan tänkas vara intressant.

Ok, så huset har som sagt någorlunda modern standard, finns badrum med badkar, kök med spis och kylskåp och sånt, också en fullt fungerande vedspis. Vardagsrum har enorm soffa och minst lika enorm TV, har helt ok internet med ca 80mbit/s. Det är lite kämpigt nu på vintern dock då huset är gammalt och helt uppvärmt av vedeldning i källaren, och då jag saknar ackumulator-tankar så får man elda en del nu när det är kallt. Finns två tomma gästrum att välja mellan, fullt möblerade. Allting finns här, sängkläder, kuddar, täcken, handdukar, etc. Senast ordentligt renoverat på ca 70-talet av tapeterna att döma.

Finns också en gäststuga/förråd, där ena halvan av huset är ett isolerat gästrum med vedspis och kamin, dock inget avlopp/vatten. Har använts som gym så finns en hel del träningsutrustning, diverse maskiner, stänger och viktskivor, boxningssäck etc, men nu är fullt med grejer jag ska sälja så går inte riktigt att gymma där tills jag får tummen ur och får iväg skiten. Andra halvan av den byggnaden är oisolerat förråd med alla möjliga sorters redskap och verktyg, maskiner, etc. Finns också två stora containers som använts för ”odling” men nu mest är förvaring till diverse skit.
Runt husen är det en rejäl gräsmatta och en del odlingslådor och trädgårdsland, som blir fler var sommar. Har en närmast antik åkgräsklippare som jag konstant meckar med som tar hand om klippningen.
Det är som sagt väldigt avlägset. Om någon kör förbi grinden, ca 500m från huset, så är de förmodligen vilse. Låser aldrig dörren, på somrarna låter jag ibland dörren stå öppen under natten för att slippa bli väckt av hunden när hon vill ut och skälla på rävar kl 5 på morgonen. Det är helt enkelt väldigt ensligt och i stort sett omöjligt att bli överraskad av oväntat besök.

Så jag har bott här sedan 2021, innan dess bodde jag i lägenhet i Sthlm, är dock skåning ursprungligen. Jag har varit sjukskriven för utmattning sedan 2018, innan dess jobbade jag som loadmaster på Bromma Flygplats i ca 12 år. Jag har ägt det här stället sedan typ 2016, men har hyrt ut till mina bröder tills 2021 då jag lite hastigt och lustigt i stort sett blev tvungen att flytta hit själv. Ville såklart flytta ut hit vid något tillfälle, men att göra det när jag är ensam, utmattad och sjukskriven var definitivt inte mitt första val. Timingen var inte ultimat. =P Jag har fått det att funka, men att göra det här ensam med sjukersättning är definitivt svårare än det kanske behöver vara. =P Så därför vill jag ju att den här inneboende-grejen ska bli så enkel och oproblematisk som möjligt, så ju mer lika vi är, desto bättre. Så om du är någorlunda i min ålder och också gillar tv-spel, brädspel, film och tv, pussel och pyssel, projekt och jobba med händerna, djur och natur och odling så vore det toppen. Och om du sen också inte har några dietära restriktioner och inte har nåt direkt tålamod för konspirationsteorier och liknande och är allmänt lätt att ha att göra med, så ännu bättre. Jag vill helt enkelt ha det så okomplicerat som möjligt. Jag vill inte vara ”chefen” här, du får i stort sett göra vad du vill., inom rimliga gränser. You break it, you buy it, tar nåt slut, ersätt, vill du renovera eller fixa nåt med huset, se till att det är välgjort typ.  Vill du organisera om i skafferiet, eller hugga ner ett träd, eller montera isär gräsklipparmotorn och sätta ihop den igen, go ahead. Jag vill inte ha nån här som ber om tillåtelse för att ta ett bad, eller låna motorsågen, eller ta hunden på en promenad eller liknande, det är alldeles för mycket jobb och ansvar för mig. =P Likaså vill jag inte ha nån här som ställer krav på om vi köper ekologiskt eller inte, hur man skivar osten eller när lamporna ska släckas eller liknande, helt enkelt vill jag ha det så enkelt och okomplicerat som möjligt. Jag är väldigt lätt att ha göra med, jag skiter i om toasitsen är uppe eller nere, eller om en tallrik har legat i diskhon i två dagar, eller om du sover till kl 14 eller spelar WoW hela nätterna, så länge du gör ca hälften av vad som krävs för att hålla hushållet igång och betalar hyran i någorlunda tid. Jag är extremt utbränd och orkar inte alltid speciellt mycket alls, så hälften av det jag gör är inte speciellt mycket =D

Men ja, helt enkelt så kan det här stället passa dig oavsett om du själv kanske är utbränd och bara vill chilla, gå på lugna promenader i skogen och plocka blåbär och sen spendera kvällarna framför tvn, eller om du vill jobba järnet, hugga ner träd med yxa och gräva diken med händerna, tokträna i gymmet och terränglöpa i skogen i 4 timmar var morgon, så länge vi funkar ihop så är det fritt fram att göra vad du vill med vad gården här har att erbjuda.

Detta blev långt och svamligt, men jag hoppas jag fick med det viktiga, annars får ni väl fråga. I grund och botten är jag nybörjare på att ha en inneboende, men jag är öppen för att lära mig vad det innebär och för att kompromissa med dig så detta blir så bra och problemfritt som möjligt för oss båda. Så hör av er om det låter intressant, berätta lite om dig själv och allt det där. Kommer posta den här annonsen på fler ställen, och om ni har tips på ställen att posta den på så säg till, skicka den också till kompisar som du tycker borde flytta hit. Ni kan svara antingen här eller på mail: guilliotine@gmail.com

p.s. Och nåt man hade hoppats på att inte behöva säga, men detta är ingen kontaktannons. Jag är inte ute efter en partner här. Och oavsett hur snäll du är eller vad du gör för mig och huset så kommer jag aldrig ligga med dig av tacksamhet. Detta ska vara fullständigt platoniskt. =P
« Senast ändrad: 12 jan-24 kl 14:35 av Guilliotine »

 

benis froms

  • Inlägg: 1
SV: Bo med mig mitt ute i ingenstans?
« Svar #1 skrivet: 11 feb-24 kl 22:51 »
Ett populärt svenskt köp- och säljforum där människor även annonserar efter boende. Det finns många grupper för boende och uthyrning i olika regioner. Sök efter relevanta grupper i ditt område. Kolla om det finns anslagstavlor på lokala affärer, bibliotek eller andra offentliga platser där du kan sätta upp en utskriven version av din annons. Om det finns några lokala tidningar eller bygdeblad, överväg att kontakta dem för att se om de kan hjälpa dig med en annons. Använd etablerade bostadssajter där människor letar efter rum eller lägenheter.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

337 gäster, 4 användare
xaelanar, von tratt, LimJans, Palle500

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser