Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bygga och renovera / SV: Hur tjock isolering med träfiber?
« Senaste inlägg av fri skrivet Igår kl. 21:28 »
Taket står dessutom för mindre yta än väggarna (men kan givetvis vara lättare att lägga en decimeter isolering på utan att ställa till det med konstruktionen).
Jag rekommenderar fortfarande 400mm isolering på vindsbjälklaget, det är det enklaste och billigaste att isolera och förutsatt att man inte planerar sovloft rymms det mycket isolering uppåt även vid en normal nockhöjd, att bygga väggarna en dm tjockare påverkar boytan väsentligt på ett hus med små yttermått.

Om någon har erfarenhet av 100cm isolering på vindsbjälklaget är jag intresserad av erfarenhetsutbyte,  Bolundare/Attefalls hus har iaf tidigare haft 4m tillåten nockhöjd och det borde då rymma 1m sågspån eller kutterspån på vindsbjälklaget det borde vara ett oerhört enkelt och billigt sätt att isolera.

Håller inte med om att väggarna står för större yta än taket, det beror ju helt på byggnadens utformning.
Exempel 1: kub 10x10m med 2,5 m vägghöjd, vägg och tak lika stor yta
Exempel 2: jag sätter ett sadeltak med öppet i nock på samma byggnad,  takytan bör bli väsentligt större än väggytan

2
Textil / SV: Spole till spinnrock
« Senaste inlägg av Varg-älva skrivet Igår kl. 21:26 »
Man behöver veta bredd, längd och att framdelen (den rundade delen) passar in med vingarnas form. Skillnaden i trissans och spolens diameter där spinnrockssnöret går, påverkar hastigheten med vilken den spunna tråden dras upp på rullen.

Man kan, om man har tur, hitta hela vingdonet, eller spolar som funkar på loppis. (Om man har tur alltså...)

Bäst är nog att föra hela vingdonet till en snickare som är bra på att svarva. Han eller hon kan svarva en ny spole som passar till din spinnrock. (Kan vara bra att ha en annan spole med som modell så han/hon vet hur de ska se ut)

Om trissan saknas blir det större problem.

Vi har själva haft en snickare att göra flera spolar (rullar) för det är enklare att ha flera, så låt gärna göra flera när du en gång är i farten.

(Är själv ingen expert, men har kollat upp det med Mielikki som kan det här  ;) )

3
Hej, är södra Lidingö ev av intresse ?

Hör gärna av er!
Erik
4
Bostad sökes / SV: Hus på landet önskas hyra
« Senaste inlägg av Erik18162 skrivet Igår kl. 20:17 »
Vi har fyra rum att hyra ut, hela övervåningen i vårt hus. Detta är på södra Lidingö, strax utanför Sthlm, mkt nära till spårvagn. Egen odling ingår absolut, vid ert intresse. Vi kan behöva hjälp med vissa saker i trädgården, som vi givetvis avtalar om noga.

Hör väldigt gärna av er.
Erik
5
Bostad sökes / SV: Looking for house to rent
« Senaste inlägg av Erik18162 skrivet Igår kl. 20:14 »
Hi, would you guys be interested in 4 rooms plus kitchen on Lidingo island, just outside Sthlm ? We would need some minor help with the garden, as it is literally growing out of hand.  You can have som 20-40 square meters for your own gardening, if you like.
Pls drop us a line.

Erik
6
Bostad sökes / SV: Söker långtidsboende - lite arbete får gärna ingå!
« Senaste inlägg av Erik18162 skrivet Igår kl. 20:05 »
Hej, har du fått tillräckligt med svar, eller söker du fortf ? Vi har en större lgh på Lidingö att hyra ut men vi behöver även visst trädgårdsarbete, enklare underhållsarbete.
7
Bostad sökes / SV: Byta gård?
« Senaste inlägg av Vargtand skrivet Igår kl. 17:44 »
Tips och råd kring att hitta ett sådanthär objekt som har samma värde som min nuvarande gård mottages så klart tacksamt!
Jag letade i mer än fem år däruppe utan något bra resultat, annars hade jag aldrig flyttat tillbaka hit.
Det är därför jag inte vill sälja utan garanti på ett likvärdigt objekt.
8
Bostad sökes / Byta gård?
« Senaste inlägg av Vargtand skrivet Igår kl. 17:08 »
Jag behöver flytta på grund av att det är för långt att pendla.

En liknande gård eller Chateau som den gamla i Frankrike eller Spanien (Gärna spanska bergen i så fall) är förstås också intressant.  :)

Större (lagom stor) Hälsingegård i 1&1/2plan med loge, logen har frecht och nyrenoverat tak och grund i bra skick  bytes mot likvärdigt objekt i Ångermanland, belägen max en mil från havskusten. (Jag behöver kunna komma åt båten enkelt och smidigt över eftermiddagen)
Denna gård ligger ca en mil från havet i norra delen av landskapet.

Den måste vara registrerad som jordbruksfastighet.

Huset får inte ligga för nära grannar (dvs inga byggnader som ägs av någon annan närmare än ca 70-100 meter (eller mer) från husen) eller allmänna vägar och skall ha ungefär samma storlek, dvs inte för litet (minst 170 kvadrat eller mer) och ekonomibyggnader i skapligt skick måste finnas, de behöver inte vara godkända för djurhållning men jag måste ha ytan för verkstad och snickeriändamål.

Bostadshuset behöver inte vara i toppskick men stomme, grund, tak, mm behöver vara i sådant skick att inga omfattande och dyrbara reparationer krävs, samma med ekonomibyggnader.

Max en mil från kusten.
Minst 5 hektar mark med.

Samma värde som min fastighet.
Naturligtvis lägger vi på ett realistiskt mervärde om mer mark medföljer.

5 hektar åker och skog för vedtag kan medfölja om jag får samma eller större areal i utbyte, det kan vara ren skogsmark, behöver inte vara sågtimmer på det men det bör vara beläget nära husen.

Endast byte är av intresse, ej försäljning (om vi inte har 100% garanti på ett likvärdigt objekt).

Värdet på fastigheter är väldigt likvärdigt det vid höga kusten på den aktuella platsen, det är nära till butik, några mil till staden och nära till buss, mm enkelt att ta sig till havet härifrån, osv.

Låter det intressant kan vi talas vid mer i e-post eller PM.

Lösa diskussioner, tips på objekt, mark, mm  går bra att föra i denna tråd.

Så länge annonsen finns kvar som aktiv är den aktuell.
9
Eltillverkning / SV: Mjukstartare effektivt tillbehör till en 230VAC inverter?
« Senaste inlägg av JohnA skrivet Igår kl. 14:59 »
Kolvpumpar, d.v.s. i de vanligaste kylskåpskompressorerna men sällan i hyfsat moderna brunnspumpar, förstår jag behöver stort startmoment. Brunnspumpar av centrifugaltyp borde däremot gå utmärkt att smyga igång. Bra tips där om mjukstarten i dammsugare då det slog mig att jag har en sådan att pilla sönder. Effektmässigt är dammsugarelektroniken ganska lagom för den vattenpump jag vill mjukstarta. Jag vill minnas att dammsugare med mjukstart ofta ger ifrån sig ett typiskt 50 Hz (egentligen 100 Hz) brummande ljud som är typiskt för fasvinkelstyrning.
10
Bygga och renovera / SV: Bygger uthus/förrådsbod
« Senaste inlägg av DennisCA skrivet Igår kl. 14:52 »
Billiga och bra är dom, konstigt nog den mindre på 365kg är enklare att vinscha med än den andra på 560kg

Nästa ås är uppe på taket. Denna gång använde jag vinscharna istället för att lyfta lite i gången. Gick mycket lättare.Tyvärr ingen bild  då jag lyfte den på plats, kunde ha svurit jag tog bilder dock, men allt jag hittar är katten som går ivägen igen

Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

304 gäster, 5 användare
kloge74, busholle, tranberga, mommo, Banelinjen

* Forum

* Om tidningen Åter- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser