Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bygga och renovera / SV: Målning
« Senaste inlägg av fri skrivet Idag kl. 23:07 »
Har du bra ventilation tycker jag du kan fundera på att pappspänna taket (men saknas ordentlig fläkt vill du nog ha det målat med oljefärg så du kan skura det ibland)
2
Vatten och avlopp / SV: Duschsarg - alternativ?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 22:31 »
Varför använda just silikon för att täta med? Det finns ju andra slags byggtätningsmassor som inte riskerar att ställa till de problem med silikonsmitta mm som man riskerar med byggsilikon.
3
Bygga och renovera / SV: Målning
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 22:30 »
Har man att göra med ett gammalt brädtak som man vill bevara, kan det vara enklast att ta ner hela taket och sen, i bekväm höjd på ett bord eller bockar, slipa och snygga upp varje bräda för sig, ev t o m måla det nedtaget innan man sätter upp det igen.
4
Bostad finnes / Gårdshus uthyres på lång sikt
« Senaste inlägg av bokeliden skrivet Idag kl. 21:47 »
gårdshus ca 75m från mitt hus uthyres. Ca 80 kvm, ny luftvärmepump. kamin finns. kök o v-rum tillsammans, sovrum där uppe, hall som är stor. dusch, mulltoa, tvättmaskin, diskmaskin finns.mark att odla nästan  hur  mycket du vill. hyra 6000 kr, det som tillkommer är el, inget annat. Foton  skickas när nuvarande hyresgäst tagit foton, uteplatser mot  söder o kväll, utsikt över stor damm. ligger mellan Sätila o Fjärås, drygt två  mil till kungsbacka o skene, ca fem mil till göteborg o borås. skicka pm eller mail om  det låter bra
5
Vatten och avlopp / SV: Duschsarg - alternativ?
« Senaste inlägg av gråärt skrivet Idag kl. 20:48 »
Där jag bodde förut fanns duschen i en nisch där badkaret stått förut, ca 180 cm lång. Jag gjorde en sarg av en 12 cm golvlistprofil som jag målade med båtfärg. Satte också en cellgummilist undertill och kortändarna. Gjorde den också aningen längre än avståndet mellan väggarna så att den satt fast av sig själv.

Det lät smart. Vi fick tag i en silikonlist som är till för att dela av som är 10 cm hög, satte tejp under och tänkte täta med silikon, har inte fått upp den än, de ska titta ett hål som finns i mattan (efter badkaret) och de har inte varit här än.

Smart med båtfärg. Hade inte tänkt så långt. Om denna lösningen inte funkar kör jag på din. Mycket smidigt.
6
Bygga och renovera / SV: Målning
« Senaste inlägg av Markus_K skrivet Idag kl. 20:11 »
Skruva upp träfiberskivor eller gips och måla på nytt?

Ibland finns inga genvägar om man vill ha det ordentligt.
7
Bygga och renovera / SV: Målning
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Idag kl. 19:17 »
Sprayspackel kan fungera.
8
Bygga och renovera / Målning
« Senaste inlägg av Haga skrivet Idag kl. 18:17 »
Finns det någon som har en egen erfarenhet av att måla på ytor där gammalt färglager bildar skarpa kanter? Att få de att synas mindre? Det ser så tråkigt ut med dessa ”kratrar”  :).
Jag är inte intresserad av de vanliga proffsråden som att slipa, färgborttagning eller värmepistol. Tänkte om någon hade lyckats hitta ett eget sätt att minska den skarpa kanten, så det syns mindre?
Hoppas ni förstår vad jag menar  ::)

Det gäller mitt kökstak i min stuga från 1878. Vill inte lägga stort slit på det, jobbigt att arbeta ”uppåt”. Det lär ju inte bli så stort slitage så länge ingen dansar upp och ner  :)

Tack, tack!
Haga
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

302 gäster, 4 användare (1 dolda)
Hästberoende, fri, Patrich

* Forum

* Om tidningen Åter- Reportaget om ostkursen gör att man blir så sugen!
/Sanna h

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser