Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Konstiga ägg vid kokning (INTE grynig vita)  (läst 1440 gånger)

Konstiga ägg vid kokning (INTE grynig vita)
« skrivet: 03 jul-24 kl 09:53 »
Hej!

Några av våra ägg blir lite märkliga när de kokas. Det blir som att det har kommit in vatten i ägget och äggets gula och vita blir hård som gummi, framförallt vitan.

Det är inte vitan som blir rinning utan det är nästan som att man häller ut vatten när man knäcker ägget. Vad kan detta bero på? Hönsen får blandat foder, och går ut i inhägnad med grönt att picka i sig. Äggskalen ser släta och fina ut, och det är som sagt inte alla ägg som blir såhär. Nu har det varit några stycken.

Någon som har någon idé? :)

Karlsdotter

  • Inlägg: 1479
    • Ångermanland
SV: Konstiga ägg vid kokning (INTE grynig vita)
« Svar #1 skrivet: 03 jul-24 kl 09:58 »
Dålig skalkvalite så att det läcker in vatten genom små små porer och sprickor. Får sådana ägg då och då

SV: Konstiga ägg vid kokning (INTE grynig vita)
« Svar #2 skrivet: 03 jul-24 kl 10:20 »
Då ska jag öka mängden snäckskal i deras diet och se om det häjlper :)

Har någon fler idéer så posta gärna :)

Tack för svar ^^


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

736 gäster, 1 användare
Luffsen

* Forum

* Om tidningen Åter



- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser