En vinter ville jag bli insnöade på min off grid stuga (men jag blev inte riktig insnöade exempelvis som på "The Shinning"), hursomhelst vad jag hade var följande; Ris, Mjöl, Torrjäst, Flera olika slags Baljväxter, Fisk, Oliver och Tomatpure i konserver, Te, Kokkaffe, Choklad pulver, Socker, Olja, Salt och en blandning av kryddor. Och en Soltorkade Fisk variant från utlandet. Under den första tiden hade jag även ägg, ost och vitlök.
Jag bakade bröd på vedspisen nästan varannan dag och hade jämt en deg på jäsning. Och bakade även pizza tills osten tog slut och åt på frukost bland annat nybakade enkel egen påhittat gammaldags bondbröd variant med scrambled ägg tills äggen tog slut.
Av förebyggande skäl dvs. för att inte bli av med hela matförrådet från att råka ut för eventuella insekt angrepp eller vatten läckage och dylikt, köpte jag små ca två kilo pack och hade många sådana, och eftersom jag köpte dem i flera omgångar på väg från jobbet under förberedelsetiden var det inte någon special bränsleåtgång för att "storhandla".
Jag överlevde vintern och hade jätte roligt men började önska redan mitt i vintern att man hade en mer variation på mat och ärligt talat började också drömma om olika maträtter. Och sedan i efterhand blev jag också lite små "allergisk" mot ovan nämnda matvaror, särskilt mot baljväxter.