Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Jakttorn  (läst 26377 gånger)

Henric Rosvall

  • Inlägg: 1
SV: Jakttorn
« Svar #20 skrivet: 21 aug-20 kl 13:00 »
Skulle bara meddela att jag byggt två av dessa tornen nu, att ha som en form av semi-mobila gristorn - och de fungerar alldeles utmärkt.
"Lättviktstorn", men ändå med bra stabilitet - om man kompletterar med en snedsträva fram också. Utan den kändes det lite för vingligt.
Måtten på snedsträvorna känns lite fel. De bör nog vara lite kortare. typ 170-175 cm istället. Men annars går det utmärkt att bara såga upp allt på förhand hemma, och sedan montera ihop på plats. Man löser det ensam utan större problem, men ett par händer till kan vara bra just när man ska montera ihop de två sidorna till en "fyrkant".

Materialåtgång:
45x70, 4200mm: 4 st (ja, golv-reglarna blir en centimeter för korta, men skit samma. Man får dessutom ut en extra golvregel som gör det mer stabilt)
95x22, 4200mm: 9-10 st (beroende av hur mycket man vill finsnickra på golvet. Det går att få in ett par brädor till där, om man sågar ur lite)

Total kostnad per torn, ca 650 kr.

Så, tack! Det blev två jättebra torn. Hädanefter kommer det bli denna ritningen jag kör på rakt igenom.


Notdavid

  • Inlägg: 62
    • Uppland
SV: Jakttorn
« Svar #21 skrivet: 17 sep-20 kl 11:40 »
Kanske detta kan vara något ?   http://www.byggbeskrivningar.se/byggbesk.asp?Item=43&Cid=689  /Flisan


Jag vill slå ett slag för att snedställa benen något, behövs inte mycket men bidrar otroligt till stabiliteten. Vi har några raka och de välter i storm.

Och tack för att du delar med dig Quercus :) Bra med lätta torn.

Vedklyvaren

  • Inlägg: 151
    • Värmland
SV: Jakttorn
« Svar #22 skrivet: 18 sep-20 kl 20:48 »
 Vi skjuter våra flesta älgar från marknivå. Men en liten möbel så att man kommer upp någon meter är inte fel. Höga, vingliga och svårbyggda torn är inte värt krånglet. Hellre då många små möbler.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

240 gäster, 3 användare (1 dolda)
xaelanar, von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser