Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Krikon eller plommon?  (läst 663 gånger)

Be

  • Inlägg: 373
    • Finland
Krikon eller plommon?
« skrivet: 30 aug-23 kl 17:13 »
Har försökt få klarhet i vad som växter på vår gård, krikon eller plommon. Har länge tänkt att det är krikon, då frukterna är rätt små och blåaktiga. Men de är alltså inte alls så sura, annat än som omogna. En viss syrlighet men också sötma. Växer dessutom som ett träd, visserligen spensligt men ändå träd snarare än buske, och inga rotskott. Så börjar undra om det kan vara något som kallas rödplommon? Finns det någon bra beskrivning för att ta reda på det här med större säkerhet? Har försökt plöja internet och det här forumet, men fortfarande osäker!
Ingen människa är illegal

johber

  • Inlägg: 30
SV: Krikon eller plommon?
« Svar #1 skrivet: 30 aug-23 kl 21:43 »
Rörigt kan det vara med plommonfrukter. Det kan vara korsningar. Körsbärsplommon finns ju också. Det finns bra böcker i ämnet att låna på bibliotek. Om du lägger upp bilder på träd och frukt får du säkert förslag.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

179 gäster, 1 användare
xaelanar

* Forum

* Om tidningen Åter- Rotade fram denna då ja nyss fått barn. Bra förklarat i "från tröja till blöja" som sagt.. gott o blandat!!!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser