Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Honungens hårdhet.  (läst 677 gånger)

hofboss

  • Inlägg: 428
  • Centrala Skåne
    • Skåne
Honungens hårdhet.
« skrivet: 05 jul-23 kl 11:30 »
Vad är det som styr honungens hårdhet?
Jag har varit med om finkristalin (slät) honung som varit både hård och mjuk/ lös, någon så mjuk att den rinner i rummstemperatur.
Kan man påverka hårdheten på något sätt?

UDS

  • Inlägg: 13
    • Medelpad
SV: Honungens hårdhet.
« Svar #1 skrivet: 05 jul-23 kl 14:09 »
Har inte det mycket att göra med fördelningen av sockerarterna?
Är det övervikt åt ena hållet blir det mjukare och tvärtom?
Å rör man sin honung istället för ympa så kan det bidra.
Inbillar mig att är vattenhalten i sin ordning så är det väl inte så mycket annat som kan bidra?

Men jag har haft fel förr..

Sent from my XQ-BQ52 using Alternativ.nu mobile app



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

160 gäster, 1 användare
xaelanar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Jag älskar när tidningen kommer! Myskväll och massor med läsningar!
/Melissa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser