Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  En av tre blåbärsbuskar har inga blad i år  (läst 746 gånger)

En av tre blåbärsbuskar har inga blad i år
« skrivet: 14 maj-23 kl 20:09 »
Hej,
jag planterade tre amerikanska blåbärsbuskar på rad för 12 år sedan. De har gett gott om bär under alla år men i år har oväntat en av dem inga blad. Sorten heter Vaccinium corymbosum ’Goldtraube’, och en likadan växer bredvid och ser ut som vanligt. Någon som känner igen problemet eller vågar sig på en gissning?

masa

  • Inlägg: 346
    • -
SV: En av tre blåbärsbuskar har inga blad i år
« Svar #1 skrivet: 17 maj-23 kl 22:51 »
Amerikanska blåbär angrips ganska ofta av svampsjukdomar på de ovanjordiska delarna av plantan. På grenarna kan man se angrepp, som ser olika ut för olika svamparter. Om angreppet sitter långt ner på grenen kan just den bli helt utan blad. Ofta är det topparna som råkar illa ut och dör. Min erfarenhet är att det är sällsynt att angreppet är så omfattande att hela plantan saknar blad och dör. Vänta och se. Om det blir så att det inte kommer några blad, gräv upp busken. Det kan vara rotsystemet som är orsaken till problemet.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

301 gäster, 7 användare (3 dolda)
xaelanar, Anette Unger, Palle500, gruvtrollet

* Forum

* Om tidningen Åter- Superbra tidning, väldigt intressanta artiklar.
/ Jimmy

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser