Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  getters horn  (läst 2668 gånger)

duvalill

  • Inlägg: 8
    • Närke
getters horn
« skrivet: 23 dec-17 kl 21:01 »
Hej! har två stycken getter hemma som vi inskaffade i augusti i år. Har aldrig haft getter innan men har lusläst allt vi kommer över. tror inte våra getter haft ett bra liv innan då de var väldigt små till växten när vi köpte dem. vi tog senare maskprov på dem och de var fulla av parasiter.

de är båda kulliga getflickor, men sedan en vecka tillbaks så såg vi på den ena geten att något stack upp under huden. precis där det borde vara ett horn. vi har känt och klämt och hon har inte ont däromkring och det känns som ett horn. Är detta normalt? om dom föds med hornanlag så ska de väll komma direkt? fick inte heller uppfattningen av att bonden avhornade då han hade ca 40 killingar med både horn och utan.

Trollmor

  • Inlägg: 10686
  • Måtte jag inte leva förgäves.
    • -
SV: getters horn
« Svar #1 skrivet: 29 dec-17 kl 13:17 »
En sån har jag haft, men hon började få sina horn vid tre veckors ålder, inte flera år.  Dessa satt löst, bara i huden inte i kraniet.  Jag fick flera gånger frågan om jag misslyckats med avhorningen.
En får va gla att en ä sum en ä, när en nu ente ä sum en saa.

Tjalve

  • Inlägg: 3214
    • Blekinge
SV: getters horn
« Svar #2 skrivet: 29 dec-17 kl 13:53 »
Det är nog scurs, ett anlag som finns hos många djurslag med slidhorn men syns inte om de har äkta hornväxt. Dessa ”horn” brukar vara lösa, alltså inte riktigt fast i skallbenet och har förmåga att brytas loss om de utsätts för våld.
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

263 gäster, 7 användare (2 dolda)
xaelanar, Hans Hultén, Dot, Gnu, Palle500

* Forum

* Om tidningen Åter- Fantastisk!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser