Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Attackerande hund  (läst 9161 gånger)

christelle

 • Inlägg: 7772
  • Blekinge
SV: Attackerande hund
« Svar #20 skrivet: 24 jun-14 kl 15:37 »
Hur du än vrider och vänder på det Christelle så är hundar djur och ska inte tillskrivas mänskliga attribut, människans sociala regler eller något annat då de är en annan art.

Här har du ett exempel på hur hundar lär sina valpar sociala regler. Det är inte dominans, inte heller rangordning, utan helt enkelt handling där hon lär dom hyfs för att de ska veta hur man beter sig runt andra hundar när de äter, precis som din hund försökte lära din dotter. (runt 2 minuter in)

www.youtube.com/watch?v=H_OHwDtOjUk

Mitt barn åt inte och det fanns ingen mat i närheten utan babyn satt och smågungade tyst och lugnt i babysittern en bit ifrån lekens centrum. Den teorin håller inte att hunden skulle lära barnet bete sig rätt i en matsituation för det fanns inte en sån situation.
Dessutom vore det inte, om det varit en matsituation, anser jag, vidare lämpligt att låta hunden lära barnet att uppföra sig och bestämma när barnet får och inte får ta mat utan det är barnet som ska bestämma om hunden får ta mat eller inte.
Hundmamman på filmen visar med all tydlighet att det är hennes godis och hon bestämmer att valpen inte får röra det eller ens vara i närheten och, då tycker jag, att mamman både dominerar genom att ge valpen stryk och är högst i rang=äter själv först.
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

Torpfröken

 • Inlägg: 152
  • Uppland
SV: Attackerande hund
« Svar #21 skrivet: 24 jun-14 kl 15:58 »
Jag har inte skrivit att ditt barn åt eller att din hund gjorde det, jag skrev att detta är ett exempel på hur hundar uppfostrar. Din hund kände att denne behövde lära ditt barn något som "det här är min boll och när jag har bollen, så är det jag som ska ha den".

Nej, mamman dominerar inte, precis som du inte dominerar din dotter när du säger åt henne att man inte får skrika på biblioteket eller riva ut sidor i böckerna. Det är enbart livets läxa att "så här gör man inte".

Denna totala misstolkning folk gör av hundars beteenden där de friskriver sig från ansvar genom att säga att hunden dominerar, har gjort ofantligt många hundar samt människor olyckliga.

Charlotte

 • Inlägg: 5285
  • -
SV: Attackerande hund
« Svar #22 skrivet: 24 jun-14 kl 16:13 »
  Jag vet inte riktigt i vilken situation betten kom?
Har aldrig haft en hund som gjort något liknande men förstår att det måste vara jättejobbigt :'(
  Det enda jag kommer att tänka på är att alla som bor hos dig längre perioder ska involveras så mycket med hunden, det kanske blir för många olika ledarstilar och typer ???
Ledare för hunden blir den som sitter på "resurserna", mat, lek och annan aktivitet.
Kanske det vore bäst om du och ev. någon annan som bor på gården permanent får vara ledare och andra människor några trevliga bifigurer som man kan hälsa på och vara artig mot, men inte mer?
  Ungefär så har jag det med mina hundar, enda gången dom leker med människor andra än mig är när vi tränar Sök eftersom lek med figuranten är belöningen, men det är ju inget som händer varje dag utan bara när vi tränar.
 För övrigt undrar jag (eftersom jag aldrig sett några såna tendenser hos mina hundar) hur ni som skriver att man ska "ta ur" hunden det snabbt skulle göra?
Mvh
Charlotte
"He is your friend, your partner, your defender, your dog.
You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion"

Ex.

 • Inlägg: 761
  • -
SV: Attackerande hund
« Svar #23 skrivet: 24 jun-14 kl 18:00 »
Jag tror inte man ska överdriva analyserandet om den 'dominerar' eller har ledarskapsproblem. Eller vad det nu föreslås.
Om jag inte tar fel så är det väl samma hund som funnits i en tråd tidigare, som anställdes som 'hund' och inte skulle vara nån familjemedlem.

Nu ska den uppenbarligen vara det ändå, och då även tillsammans med en massa nya människor som den inte är säker på, och som säkerligen sänder ut signaler som vi inte uppfattar men som hunden mycket väl lägger märke till.
Jag ser framför mig en rädd, osäker hund som inte fått lära sig vad en flock är och hur man ska bete sig i den. En del av raserna som är i den kan mycket väl bidra till förvirringen eftersom det är relativt mjuka raser som behöver en ledare ( fast jag ogillar ordet) som dom ser upp till och respekterar.

Det absolut säkraste sättet att nu förstöra hunden fullständigt är att försöka 'dominera' den till nån slags underkastelse. Finns ju många, mer eller mindre galna, ideer om hur sånt ska gå till.. stirra ut den, lägga på rygg och hålla fast osv osv... Det leder ofelbart till en ännu osäkrare hund som rätt vad det är kommer att bita någon rejält.

Så finns det nåt att göra?  Tja.. inte så enkelt. Den behöver troligen trygghet hos en person den litar på och där den kan må gott med mycket kärlek.  Sen får man helt enkelt acceptera att vissa individer inte vill vara bland en massa folk, utan drar sig undan.

http://www.alternativ.nu/index.php?topic=123263.0
Kan man inte göra det med mandelmassa, så ska man låta bli.

Maria C S

 • Inlägg: 3370
  • Småland
SV: Attackerande hund
« Svar #24 skrivet: 24 jun-14 kl 18:28 »
Det är stor skillnad på olika hundar och det är jätteviktigt att en sak kunnig får träffa hunden och dej Cebaztian så att du får insikt i var problemet ligger.
Vad vi här på nätet spekulerar är ovidkommande för vi har inte sett hunden eller dej.
Jätteviktigt att du får rätt stöd för dom problem som finns och rätt råd för just din hund.
Det du får lära dej, är att läsa DIN hund och agera på ett sätt så han förstår dej.


 

Varför ska man betala för att bo på en planet som man är född på ?

cebaztian

 • Inlägg: 357
  • Bohuslän
  • Hästekasen
SV: Attackerande hund
« Svar #25 skrivet: 24 jun-14 kl 21:33 »
Hej


Tack för råd.

Min hund är inte anställd - han har arbetsuppgifter i vår flock.
Precis som alla andra som är med i vår flock (människa eller djur).

Jag personligen har ett nära och tryggt förhållande med honom.
Han är varken rädd eller kaxig med mig.

Det var ingen mat inblandad i situationen.
Han känner sig trygg med sin mat - när han väl får den är den hans.

5 minuter innan gick hunden fram till henne (han gick i utfall mot senare).
Han tryckte sig mot henne och "bad om kel".
Hon rörde hunden och han la sig ner på rygg och vill bli kelad.

5 min senare markerade han mot henne.

Ni säger:
Resursmarkering (tror ej det)
Osäker och rädd (men varför bara gentemot en person)
Uttråkad (möjligt men han har mycket uppmärksamhet från många)

Kvar blir:
- Frånvarande huvudledare (vi bor och arbetar på samma ställe och jag "bekräftar" honom flera gånger om dagen)
- För många ledare - möjligt, många här gillar att interagera med honom. Kanske för många olika regler?
- Rangmarkering

Sebastian

« Senast ändrad: 24 jun-14 kl 22:24 av cebaztian »

Torpfröken

 • Inlägg: 152
  • Uppland
SV: Attackerande hund
« Svar #26 skrivet: 25 jun-14 kl 00:03 »
Hur aktiveras han? Och nu menar jag inte koppelpromenader eller att knata omkring på gården/kelas med.

Che Guevara

 • Gäst
SV: Attackerande hund
« Svar #27 skrivet: 25 jun-14 kl 01:38 »
 Ja kan inte så mycket  mer att säga men ja rekommendera fortfarande  hund pyckolåg då ja set några liknade  genom åren . Obs åk innan problemen förstärks .
 
« Senast ändrad: 25 jun-14 kl 09:40 av Che Guevara »

Malin på torpet

 • Inlägg: 41
  • Bohuslän
SV: Attackerande hund
« Svar #28 skrivet: 25 jun-14 kl 06:48 »

Osäker och rädd (men varför bara gentemot en person)
Uttråkad (möjligt men han har mycket uppmärksamhet från många)

Om det inte är en dominansgrej, vilket var min första tanke när jag läste din beskrivning, så kan det ju vara något hos den här personen som gör hunden osäker. Hunden kanske har visat tecken tidigare som ingen har lagt märke till, eller kanske har den här personen nyligen agerat på något sätt som gör hunden osäker.

Min erfarenhet är att det för vissa hundar tar mycket lång tid att känna sig trygga i en flock. Vår senaste flockmedlem, (vi är 2 människor och numera 4 hundar i vår flock), kom till oss som vuxen hund och hade tidigare levt som arbetande draghund  (Siberian Husky)i stora flockar hos 2-3 tidigare ägare. Han är en ganska osäker herre som hellre vill vara familjehund är att bo i stor flock. Han har nu bott hos oss i snart 1 år och trivs bra men gör hela tiden framsteg när det gäller att våga ta plats i huset och i flocken. 1 år är lång tid och han är fortfarande inte helt "klar". Jag tror att han om ytterligare 1 och 2 år kommer att bli mer säker i flocken och i sin roll.

Gör en hund verkligen utfall på det viset för att den är uttråkad...?

Som Maria CS skriver ska du absolut ta alla våra funderingar med en nypa salt eftersom vi inte träffat er. Observera hunden och försök göra en egen analys, kanske upptäcker du sådant du tidigare inte sett, men kanske också bra att låta någon kunnig person göra en bedömning, och... låta vet. kolla att hunden faktiskt är frisk och inte har ont någonstans.
Bor i skogen med man, barn, hundar, höns, bin och katter.

Maria C S

 • Inlägg: 3370
  • Småland
SV: Attackerande hund
« Svar #29 skrivet: 25 jun-14 kl 11:45 »
Det kan vara så att hon signalerar något som han reagerar på.
Egentligen borde du ta dit en som kan läsa hundar så denne kan se vad som sker på plats.
Varför ska man betala för att bo på en planet som man är född på ?

Znibban

 • Inlägg: 1407
  • Skåne
SV: Attackerande hund
« Svar #30 skrivet: 27 okt-14 kl 11:37 »
Ursäkta, jag har inte läst alla inlägg men ville bara upplysa om att:

Fästingbett kan ge aggressiva symtom på en tidigare väldigt genomsnäll hund. Man bör alltså ta Borrelia prov + andra fästingburna sjukdomar.
De kan även ge symtom på rädsla och osäkerhet...därför ska man gärna ta prov på hunden när den ändrar sitt beteende.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

264 gäster, 1 användare
xaelanar

* Forum

* Om tidningen Åter- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser