Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Värmland Samlas och hälsa?  (läst 783 gånger)

DrakenSpektakel

  • Inlägg: 193
  • "Livet är för kort, gör det du är bra på!"
    • Värmland
Värmland Samlas och hälsa?
« skrivet: 16 nov-21 kl 16:19 »
Hej alla fina Värmlänningar!

Det har gått trögt för mig att hitta självförsörjar-intresserade i mina nya trakter (jag är deltids-Värmlänning numera  ;D).

Killens forum är betydligt mer socialt, (självförsörjande holländare i Sverige..!) men rackarns visst kan vi också, fast vi är blyga och privata och svenska och livrädda för oväntat besök? Va?  ;D

Visst vore det bra att veta om någon finns i närheten? Både byta tips och kanske hjälpa varandra. Byta arbetsdagar tex. Gjorde vi i södra Sverige några gånger - ett gäng kom till den enes gård och körde ett par timmar. Och sen bytte vi till nästas, nån gang i månaden eller så. Smart vid vedhugg, staketfix etc. Och kul och ofta gott med någon självodkad soppa eller kirskålspaj <3

Eller bara en sån sak som fröbyte, växt on-erfarenheter, bra affärer etc....?Finns här några mer eller mindre aktiva Värmlänningar?

Vi är:
Mi, 48, delvisboende med Arend, 44, söder om Sunne, (och delvis m tonåringarna i Stockholm).

Vi har ett gäng höns och två katter, frilandsodling (Mi) och pallkragsodling i och utanför växthus (Arend).

Vi fick potatis i övermått i år, men typ ingenting annat...
Och min stora dröm är: majsfält....! (Majs gillar inte mig >:D.) Men jag fick en liten tapper blomkål i år - 10cm i diameter, den var jag också mycket glad för. Och grönkålen var mäktig, tills helgen då kållarverna insåg att det var FF i landen...   Yess

Skämt åsido, vi har haft mycket resor som kommit på oturliga tider och inte lyckats med förodlingarna de två sista åren. Nya tag!

Vem/vilka är du/ni? Och har ni också kompakt lerjord att jobba med...?!


Andra vändan till självhushållning påbörjad, I maklig takt denna gång. Och med centralvärme... (snart).

Nina W

  • Inlägg: 3800
    • Värmland
SV: Samlas och hälsa?
« Svar #1 skrivet: 20 dec-21 kl 02:56 »
Jag bor i Brunskog, en halvmil från Skutboudden dær Gammelvala hålls. Nu sitter jag på mitt nattjobb i Oslo och en kattvakt bor hemma i stugan medans jag ær borta. Jag bara hyr stællet och jag har bott dær i fem år. Utøver katterna har jag en kær gammal hæst som jag hyr in på en annan gård. Tills nyligen hade jag en genbanksansluten liten flock med hedemorahøns. Tænker børja om med nya høns till sommaren. Det ær kompakt lerjord dær jag bor också men jag ær glad att trædgården inte ær invaderad av en massa kirskål som på førra stællet jag bodde på, och att det inte finns mørdarsniglar. Jag har bara ett rætt ordinært trædgårdsland och ett mindre land som består av en odlingsbædd på en markduk -detta pga att bjørken intill skulle ta før sig all næring annars. Ett par pallkragar har jag också. Jag funderar på att bygga ett litet enkelt tunnelvæxthus med automatisk bevattning før det vore hærligt med egna tomater och gurkor. Jag tycker det skulle vara roligt med arbetsutbyte några gånger om året.

Vaken

  • Inlägg: 8
    • Värmland
SV: Samlas och hälsa?
« Svar #2 skrivet: 27 maj-22 kl 22:25 »
Hej!

Vi är deltidsboende i ett gammalt hus utanför Årjäng. Hade varit kul/nyttigt för oss att skaffa ett lokalt nätverk för byte av varor/tjänster i närområdet eftersom vi överväger att flytta hit på heltid (bor i Oslo annars).
Vi har ett litet barn så kul att träffa andra som har barn med?

Eller bara "likasinnade" som också är kritiska till "makteliten", big tech, övervakningskapitalismen, WEF's fjärde industriella revolution, NATO, o.s.v.

Vi tänker att lokalt/regionalt + decentraliserat är framtiden! Vi är för att leva i harmoni med naturen som vi ju är en del av..

Vi är relativt oerfarna när det kommer till självhushållning.. men lär oss sakta men säkert✨

ps. Vi vill såklart inte bara umgås med folk som tänker som oss i alla saker.. men det ska vara folk som är öppna/nyfikna och söker "sanningen" och inte bara upprepar mainstream-medias narrativ. Det är uppfriskande att kunna ha ett fritt meningsutbyte med "högt under tak"..

Hälsningar
« Senast ändrad: 27 maj-22 kl 22:40 av Vaken »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

259 gäster, 5 användare (1 dolda)
Mamsingen, kloge74, Ida Rodin, Lugnebergagård

* Forum

* Om tidningen Åter- Förvånansvärt väl sammansatt och innehållsrik tidning! Kanske är det just för att den är skriven av entusiaster, inte professionella skribenter, som den andas så mycket glädje och inspiration.
/Jeuce

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser