Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
2
Övriga djur finnes / SV: Dvärgpudel till avel för lämpliga tikar
« Senaste inlägg av nettanscorner skrivet Igår kl. 15:42 »
Brun dvärgpudel klar till avel för lämpliga tikar.

Patella ua.
PRCD Hederitärt fri
Ögonlyst ua.
Godkänt testikelintyg

Utställning: Excellent
Tränar lydnadsklass

Tengiz Blue Ribbon se55374/2013

Se mera på http://nettanscorner.webs.com
Vid intresse , ring 070-4297508

Endast seriösa svar
Vänligen
Annette
3
Får finnes / Gutefår till avel (Skara)
« Senaste inlägg av Sanna95 skrivet Igår kl. 14:12 »
Jag ska försöka avsluta/minska min lilla fårflock med genbanksanslutna gutar i olika åldrar från 2018-2022.
Tackorna har alltid haft lätta lammnigar och är inga rymmare. Bagglamm med bra hornvidd.
De håller sig inne i hagen på två elband. De är vana att gå tillsammans med hästar och att höns springer runt benen på dem
Lagom sociala - några uppskattar att bli klappade medans några helst avstår - de kommer alltid när man ropar och kan följ med om man går en tur i hagen - men de är inte påträngande någon gång.
Finns vuxna tackor och årets lamm (både tackor och baggar)
1500:-/ st     
Bättre pris vid köp av fler
Vid intresse nås jag säkrast via sms till 0706-968711 - man kan testa att ringa men jag har ofta svårt att svara i telefon direkt.
4
Övriga annonser - finnes / Handstickade raggsockor
« Senaste inlägg av bullen11 skrivet Igår kl. 11:38 »
Handstickade raggsockor i olika storlekar(dock inte alla)säljes 150 kr.
Samt muddar, 50 kr. Bra billiga julklappar.Skriv ett PM vid intresse.
5
Utfodring av får / SV: Vinterutfodring av duo
« Senaste inlägg av I.Assem skrivet Igår kl. 00:45 »
Försök få till en lösning (innan vintern för då är cykel-vädret inte alltid så bra) så du kan ta hem större mängder från din vän.
Kanske en lada på hjul i form av en gammal hästtransport eller liknande. Det kan vara skönt att ha ett par veckors förbrukning hemma.
Passa på att hinkträna dem. Köp en säck fårpellets eller kornkross. Ge dem en näve i en hink en gång om dagen. Då blir de enklare att fånga in/flytta.
jag har fixat en 1m³ bigbag som jag fyller för en vecka varje helg, det har funkat väldigt smidigt så här långt.
6
Uppvärmning / SV: Tätning till rökrör
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet 30 nov-22 kl 19:53 »
Jag tror inte det ska vara tätat med någonting särskilt. Jag mins aldrig det var något problem med att det var otätt. Jag mins att det förekom att det virades en trasa runt rökröret tätt mot skorstensmuren när skorstenen sotades och att det lades en tidning på golvet under.
7
Meka / SV: Golf 4 1999 årsmodell
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet 30 nov-22 kl 09:21 »
Det kan vara en spricka som har börjat i en gängbotten som har fungerat som brottanvisning. Antingen har den kommit till genom materialutmattning eller genom någon enstaka överbelastning, t ex för hård åtdragning någon gång i forntiden. En annan möjlighet är vätesprödhet, i synnerhet på galvaniskt ytbehandlade (t ex förnicklade eller elförzinkade) skruvar med hög hållfasthetsklass. Sådant kan undvikas om den som ursprungligen specar och köper in skruven, kräver att tillverkaren ska göra väteutdrivning på den. Men eftersom det är en långsam och dyr process, blir en väteutdriven och pålitligare skruv lite dyrare än en motsvarande som kan ha väte kvar i materialet och därmed lite suspekta utmattningsegenskaper.
Ett typiskt exempel på skruvar som blir spröda pga väte är billiga kromade hjulbultar som kan gå av utan förvarning.

8
Jobb och tjänster / Intresserad av Doula?
« Senaste inlägg av curma skrivet 30 nov-22 kl 08:54 »
Hej!
Jag heter Maria och är nyutbildad Doula och vill gärna erbjuda dig som är gravid mitt stöd till dig (och ev. partner).
En Doula är en kunnig stödperson och medmänniska ,under din/er resa mot ert barns födelse.
Skulle du ska ha barn väldigt snart, och vill ha en Doula ,i så fall kan jag med kort varsel rycka in direkt på förlossningen.

Jag värnar om att du som födande ska känna dig trygg och att du har en tilltro till dig och din kropps förmåga att föda fram ditt barn på det sättet du önskar och var du önskar föda.
Som Doula är jag med dig (och din partner) som stöd före och under hela förlossningen och har därefter ett uppföljningssamtal.
Exempel på vad en Doula kan göra:
erbjuder kontinuerligt emotionellt, fysiskt & informativt stöd
stöttar dig på din unika väg mot din och ditt barns födelse, inför och under förlossning.
kan visa på olika metoder som ökar lugn och ro före och under förlossning
kan vara ett stort stöd för din partner
kan vi behov föra din talan mot vårdpersonal.
doulastöd kan bidra till att förlossningstiden kortas ner
kan vara ett stöd om något oväntat inträffar
obs en Doula ger inga medicinska råd eller lägger sig i beslut som vården fattar.
En Doula tar inte heller över partnerns roll (om det finns en partner med) - ni är ett team

Är du nyfiken och vill veta mer? Kontakta mig så kan vi ses på ett förutsättningslöst möte live eller digitalt för ett "hej-vem-är-du -samtal" - det är såklart viktigt
att kemin stämmer! om man vill gå vidare. kontakta mig här på alternativ.nu eller  m.curtis@hotmail.se
Kostar det något? Jag erbjuder mina 3 första uppdrag mot en symbolisk summa om 1000 kr./Doulauppdrag.( församtal ca 3 st, jour och stöd under hela förlossningen, uppföljningssamtal). Alternativ att vi kan byta tjänst/vara med varandra :-)
Var kan jag ta uppdrag? Stockholm, Södermanland, Västerås,Östergötland och Skaraborg (det går bra att fråga om andra orter),

9
Meka / SV: Golf 4 1999 årsmodell
« Senaste inlägg av Carolus skrivet 29 nov-22 kl 22:58 »
På de här motorerna sitter insugningsröret med 8 st M8 insexskruvar mot toppen samt ett par självgängande torx mot andra halvan av insugningsröret som inte behöver tas loss. Ingen risk att någondera rostar fast. Beroende på utförande av bil kan man få ta bort lite andra saker, t ex luftpump för avgasrening eller en kabelhållare som sitter ovanför generatorn.

-----------------------------


Att muttrar går av behöver inte enbart bero på rost. De kan komma att sitta väldigt hårt i komponenter som återkommande värms upp rejält. Huvudet, i det här fallet insex, kan förbli helt i lossningsförsöken medan gängdelen går av längre ner i bulten. Jag vet inte vad man tillskriver orsaken till detta, materialutmattning genom ålder?
10
Meka / SV: Golf 4 1999 årsmodell
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet 29 nov-22 kl 22:08 »
På de här motorerna sitter insugningsröret med 8 st M8 insexskruvar mot toppen samt ett par självgängande torx mot andra halvan av insugningsröret som inte behöver tas loss. Ingen risk att någondera rostar fast. Beroende på utförande av bil kan man få ta bort lite andra saker, t ex luftpump för avgasrening eller en kabelhållare som sitter ovanför generatorn.

De där "icke-crossflow" -motorerna är direkta arvtagare till den ursprungliga Golf/Passat-motorn från 70-talet. De sista åren förekom den i stort sett enbart i 1,8 l 66 kW (90 hk) -utförande, som regel med centralinsprutning och motorkoder som t ex RP eller ADZ. Tidigare fanns även 1,5 och 1,6 litersmodeller av den grundkonstruktionen men de ersattes i mitten av 90-talet av nyutvecklade crossflowmotorer.
VAG hade även tidigare en liten crossflowmotor  som ursprungligen satt i VW Polo/Derby och den kortlivade Audi 50, den fanns med cylindervolymer från 0,8 till 1,3 liter, de sista åren med katalysator även 1,4 l.  Den är så att säga spegelvänd jämfört med 90-talets crossflowmotorer, i och med att den äldre motorn har insugningsportarna på baksidan av toppen, avgasportarna på framsidan. Den äldre motorn lutar rätt kraftigt framåt i motorrummet medan den nyare i likhet med "icke-crossflow" lutar något bakåt.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

277 gäster, 4 användare (1 dolda)
sailor, bullen11, Ett svart får

* Forum

* Om tidningen Åter- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser