När magen är konstig ett bra tag efter en tillfällig magsjuka så brukar det bero på att det tar ett tag innan bakteriefloran har stabiliserat sig och blivit som kroppen är van vid igen.
Jag tror inte det är frågan om någon allergi i det här fallet, utan snarare att kanske de som brukar äta skaldjur till vardags har lagt sig till med en bakterieflora som är bättre på att ta hand om otrevligheter som kan följa med tvivelaktiga skaldjursrätter.
Det som jag upplever brukar fungera i sådana fall är att äta så lite som möjligt, nästan fasta, i några dagar eller någon vecka. Min mormors gamla huskur som gick ut på lättfil, silverte och uppblötta skorpor brukar fungera. Man ska undvika fet, salt, starkt söt eller kryddstark mat tills man är säker på att magen fungerar som den ska. Det är också lämpligt att ransonera grova fibrer. Och under alla förhållanden äta mindre än vanligt, det skadar inte att gå halvhungrig från bordet, och bannlysa allt småätande och godis.