Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Gäss / Introducera ankor med gäss
« Senaste inlägg av Emmie Klemedsson skrivet Idag kl. 10:14 »
Hejsan! Vi ska skaffa våra första gäss men det jag undrar är hur ni med ankor har introducerat med nya gäss? Vi har mysk och Peking här hemma. Är rädd att nått ska gå fel. Ankor har jag aldrig haft problem med oavsett sort, men tänker så att gässen inte är elaka mot ankorna eller dylikt.
2

De har redan sagt sitt när jag frågade om golvavlopp, det finns inte plats för en förgrening till på det raka röret de bytte ut.
Jag kom just på att man kan väl använda ett filter för golvavloppet som jag sett nånstans, det går enkelt att byta ut.
(Rörkillarna som bilade, den ene var lärling och kunde just inget, den vane blev sur när jag klagade på första fakturan, som löd på 19.900 kr före rot, och jag ville inte betala en massa för lärlingen, vilket jag senare slapp när jag kontaktat firmans VD. De satt också båda och körde 15 mil totalt flera resor pga medtagna fel dimensioner och en alldeles för svag borrhammare och jag slapp betala timpenning för de resorna) Jag vill mao inte "störa" dem igen.
3
Kor / SV: bästa ko för nybörjare
« Senaste inlägg av Carolus skrivet Igår kl. 23:59 »
Har ingen egen erfarenhet av rödkullor, men en av de mer kunniga inspektörerna från myndigheterna här hade ett litet gäng och pratade sig varm om deras fördelar. Hon nämnde inget om att de skulle vara svåra att få tama. Och jag tror att alla djur går att få tama bara man har dem från de är små och umgås med dem.

Här brukar förresten djuren rikta horn och hårda skallar mot rovdjuren, inte de mjuka innanlåren med den grova pulsådern. För att inte tala om hingstarna som hugger som kobror.


Är det någon av de tre nämnda raserna som behöver kraftfoder? Har förresten en granne som har fjällkor, och han (eller hans dotter egentligen) korsade en Highland Cattle med en fjällko för att få en kullig blandras. Den fick päls men inga horn, men jag vet inte hur det gick sedan. Det var nog bara ett försök, för han värnar om fjällkorna.

Rödkullekor är hornlösa, så de tar nog rätt när de väljer hårda bakåtsparkar som försvar istället för att pröva 'danska skallar' mot ev rovdjur.

Att alla djur, som du skriver, går att få tama - undrar om inte det är en myt. Har en bekant med tamråttor som ville testa: när hon hittade övergivna vilda råttungar tog dem tillvara och lät ena av sina tama råtthonor adoptera dem. Adoptionen lyckades, tama råtthonan tog sig an vildungarna, men adoptivbarnen blev aldrig överhuvudtaget 'tama': de ställde sig bara med bakbenen mot burkanten och fräste mot människor.
4
Bostad sökes / SV: Boende sökes i Gbg eller i närheten
« Senaste inlägg av MuirHill skrivet Igår kl. 23:19 »
5
Bröd / SV: Vad ska du baka idag - inspirationstråd!
« Senaste inlägg av LimJans skrivet Igår kl. 21:40 »
Ett surdegsbröd som fick jäsa hela dagen. Blev väldigt gott och lite segt!
Nackdel: Åt fyrtiosjutton mackor istället för riktig mat ikväll. :-[
6
Diskutera med dina rörkillar, tycker jag. För en annan rensbar lösning.  För det är skit att behöva bila upp och riva avlopp om det blir stopp.
7

Så bra, då ska jag försöka kolla på de där måtten, men de billigare vc stolar jag tittat på har högst konstiga datablad, som bara beskriver innanmätet och reservdelar, samt yttermåtten. Man vet inte var röret går ner.

tycker du det är dumt att lägga in ett golvavlopp när man är ovan? Jag vet inte om det kommer till användning, men kanske nästa husägare uppskattar det. Det lutar åt duschkabin och då kanske det är dåligt att låta vattnet ta vägen genom ett golavlopp?

De som bilade golvet var också rörkillar och tyckte att det blir för många förgreningar, så de ville inte göra en extra avsättning för ett golvavlopp borta till vänster i bild.
Det T-kors som skymtar på första bilden leder till ett garage och en tvättstuga. De bytte det då det var lika rostigt som det raka röret.
Det är därför de tyckte det blir för trångt med en förgrening till.
Min förgrening är ju rätt usel eftersom det inte kommer att gå att rensa med wire längre än dit.
Man får väl i så fall anlita spolning.
8
Bostad sökes / SV: Bostad sökes
« Senaste inlägg av MuirHill skrivet Igår kl. 18:29 »
Vad söker du? Jag är aktiv pensio. Bor på en liten gård och kan tänka mig hyra ut ett trevligt rum i bostaden. Berätta mer om dig om du är intresserad. Tg
9
Bostad sökes / SV: Lugn kvinna söker boende eller kollektiv
« Senaste inlägg av MuirHill skrivet Igår kl. 18:26 »
Hej. Jag är pensio, Man som bor på en liten gård utanför Gullspång nära skog, lite åker och nära Vänernoch tätorten. Har ett trevligt rum att hyra ut till reduserat pris mot lite hjälp här.
10
Hushåll / SV: Kalk i toalett - hjälp!!!
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Igår kl. 16:39 »
Uppdatering: Hessa gjorde susen, kört en gång och fått bort betydligt mycket mer, en gång till så är även lite på sidorna borta.  Yess Men som nämnts innan, värme är bra, kör en hink med varmt kranvatten först och det räckte. (Vågar inte hälla på kokande då jag gjorde det som tips (för säkert 20 år sedan) och då sprack toan, så det gör jag aldrig om igen.)

Men tror nog att allt förarbete gjorde susen dock med ättika också,
Kan vara så att alla er olika momenten inverkat och till slut knäckt beläggningarna.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

324 gäster, 4 användare
Emmie Klemedsson, ärt, Ebbe99, Luffsen

* Forum

* Om tidningen Åter- Genuin och läsvärd! Bra tips och idéer för att stå på egna ben.
/Camilla W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser