Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Skåne Gengasdriven bil  (läst 1137 gånger)

KitOutErik Rydh

 • Inlägg: 2
Skåne Gengasdriven bil
« skrivet: 16 sep-23 kl 16:33 »
Jag säljer nu gengasbilen... Skicka gärna PM här om du är intresserad av att köpa bilen.
https://www.blocket.se/annons/skane/lada_niva__15_bensin___gengas/111043097

Skogsvilde

 • Inlägg: 16777
 • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
  • -
SV: Gengasdriven bil
« Svar #1 skrivet: 17 sep-23 kl 21:52 »
Det hade varit intressant att äga en sån.
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

eco-kalle

 • Inlägg: 89
  • Skåne
SV: Gengasdriven bil
« Svar #2 skrivet: 22 okt-23 kl 07:28 »
Hur är denna bil i skick ? , kaross vet ju att märket har en tendens rosta åtm äldre modeller & hur är de m reservdelar m tanke på kriget , har du besikigat m gengasaggregatet elr minterar av det innan besktning?  ,,

torbjorn

 • Inlägg: 13684
  • Medelpad
SV: Gengasdriven bil
« Svar #3 skrivet: 22 okt-23 kl 09:10 »
Det brukar vara svårt att få så moderna bilar besiktigade med gengas.  Kraven på avgascertifiering lägger hinder i vägen för personbilar från 1976 och framåt, och lätta lastbilar över 2,5 ton från ca 1990 och framåt. Och från slutet av 90-talet blir det ännu värre pga helbilsgodkännanden mm. Synd att regnumret är maskat i annonsbilderna, annars hade det varit lätt att kolla hos Transportstyrelsen om det står "bensin" eller "bensin/gengas" som drivmedel.

Reservdelar till Lada är det inga problem med, det mesta som kan behövas finns hos alla vanliga piratdelsnasare på nätet (Trodo m fl), och mer udda saker brukar gå bra att köpa på Ebay från säljare i östeuropeiska länder.

Beträffande rostskydd så har väl Lada aldrig varit i klass med de mest rosttröga bilarna på marknaden, men betydligt bättre än de sämsta skräckexemplen. De har väl fortfarande ganska begränsat rostskydd från fabrik och är, som alla bilar var för 40-50 år sedan, beroende av att första ägaren kostar på ordentliga rostskyddsbehandlingar någon gång per år under den första tiden för att bli långlivade.  Man kan väl jämföra dem med en genomsnittlig Fiat från 70-talet ur rostsynpunkt.
På de allra första årsmodellerna av just Niva, rostade framskärmar och frontplåt bort mycket fort om man inte ständigt var framme med högtryckstvätt. Men från någon gång i början av 80-talet då de fick innerskärmar av plast, blev det mycket bättre.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

338 gäster, 6 användare (2 dolda)
xaelanar, magtob, Berberis, MickeMård

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser