Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Södermanland Ekerö/ Stockholm stuga uthyres  (läst 1545 gånger)

ninanna

  • Inlägg: 12
Södermanland Ekerö/ Stockholm stuga uthyres
« skrivet: 28 dec-22 kl 23:22 »
 Vi har en stuga för uthyrning på en gård nära Stockholm. Kan eventuellt delbetalas mot arbete med djur eller reparationer .  Förra hyresgästen arbetade av 2000:- varje månad ca 4 dagar i mån. Han var hantverkskunnig och arbetade självständigt på sina villkor.  En annan hjälpte till med fodring spridda kvällar när hon kunde. En tredje  betalade full hyra för han hade nog med  sitt eget  jobb och ville bara njuta av naturen när han kom hem.  Ligger  avlägset vid grusväg med ett annat hus på samma gårdsplan. Vi själva bor 200m bort.  Skog i norr och åker i söder.
Stugan ca 35 kvm är torr, tät, ren. Nymålade ytskikt. Har sovrum och kök och el och fiber Wifi. Enkelt rustat med kyl och spis . Avlopp för gråvatten finns och vatten hämtas i dunk. Helt ok Separettoalett inne eller utedass ute. 2x3 m förråd finns. Tvätt och dusch finns ännu inte. Finns bara en enkel duschlösning . Skorsten - men ännu ingen kamin. För närvarande eluppvärmt. Kan handla om mer än 1000:- mån kall årstid.   SL buss  700m  bort. Tar 30 min till Brommaplans t bana. Mälaren 800m .  Uthyres för  7000:- / mån + el. Uthyres tillsvidare i 6 mån med ev förlängning om  båda vill. Uthyres bara till rätt person som ska vara lugn och balanserad. Inte ha katt - då vi redan har många . Helst inte ha hund. Häst däremot går bra att ta med  att då vi har hagar.  Höns och kaniner finns utanför. Odlingsmark finns att disponera . Parkering finns.  Vi önskar oss en redig person   som gillar att leva själv men  tål andra människor i närheten. Ett stillsamt par ksn också funka. Någon sim  betalar sin hyra och  gillar livet på riktiga landet samt förstår vad det innebär. Bilder finns . Annons på blocket https://bostad.blocket.se/p2/sv/profile/itgh6jgu/

SimpleLivingHighThinking

  • Inlägg: 1
    • Uppland
SV: Ekerö/ Stockholm stuga uthyres
« Svar #1 skrivet: 13 jan-23 kl 10:40 »
Hej Gunilla.

Vi är ett gift par, boende i Grödinge, Botkyrka som är intresserade av att hitta ett lugnt boende på en bondgård. Vi läste er annons både här och på Blocket och tror att boendet stämmer in på vad vi söker.

Vi har tidigare bott i stuga på landet flera gånger men hyr just nu en lägenhet i ett garage. Hade hoppats på att kunna bo här längre tid eftersom vi hade planer på att börja odla egna grönsaker, men hyresvärden vill sälja fastigheten säger han så vi kan inte bo kvar till nästa odlingssäsong.

Vår vardag just nu är ganska spartansk. Vi är frugala personer som trivs med naturen in på knuten. Djurvänner, men har inga egna husdjur just nu. Vi är rök- och drogfria och trivs med att arbeta på en gård.

Tidigare har vi arbetat som volontärarbetare i längre perioder men just nu studerar vi på heltid. Vi har tidigare också studerat Trädgård och hantverk på folkhögskola och har stort intresse för ekologisk odling samt att leva i samklang med naturen och värna om våra humlor och bin. 

Det finns intresse för hästhållning, har flera års ridvana och även mer teoretisk kunskap men har ingen egen häst just nu. Den typ av häst som vi är intresserad av att ha är en häst som kan ploga och dra timmer tex Nordsvensk arbetshäst. Också vana av islandshästar.

Har sedan barndomen vana av att ta hand om och mjölka getter samt har vuxit upp med katt i hemmet. Vi trivs inte med större hundar som skäller. (hundrädd)

Vårat favoritdjur är kor men har inte så mycket vana ta hand om dem men skulle gärna vilja lära oss mer om kor.

Vi är morgonpigga. Just nu lever vi utan el och vatten sedan två månader. Skulle gärna vilja bo någonstans där man får lov installera en vedkamin. Vi är ganska miljömedvetna och tycker det är viktigt att spara på el såhär i kristider.

Hjälper gärna till på gården även dagligen 1-2 timmar. Vi kan också betala hyra då vi har en ordnad ekonomisk situation. Vi är skuldfria.

Önskar hyra en stuga from februari månad gärna längre tid.

Med vänliga hälsningar Petra och Rodolfo Eriksson.
ninanna

  • Inlägg: 12
SV: Ekerö/ Stockholm stuga uthyres
« Svar #2 skrivet: 13 jan-23 kl 21:15 »
Hej! Du kan väl smsa mig .
Mvh Gunilla 0707658010

Joel Starkenberg

  • Inlägg: 2
SV: Ekerö/ Stockholm stuga uthyres
« Svar #3 skrivet: 15 apr-23 kl 15:35 »
Oj, Är detta aktuellt fortfarande?
Jag söker ett boende på Ekerö.
Gärna starta ett hållbarhets kollektiv där.

ninanna

  • Inlägg: 12
SV: Ekerö/ Stockholm stuga uthyres
« Svar #4 skrivet: 20 maj-23 kl 16:04 »
Det är fortfarande aktuellt med stugan. Men nu försöker vi i första hand hyra ut den till sommarpris. Har annons på blocket.

Ev har vi annat boende också.  En gammal bondgårdnpå Färingsö.

Maila mig på farmenlilla@gmail.com
Eller 07076658010 


Dela detta:

* Inloggade just nu

321 gäster, 6 användare (3 dolda)
Anette Unger, xaelanar, Palle500

* Forum

* Om tidningen Åter- Har tappat räkning på alla år vi läst denna. En av FÅ vettiga skrifter/guider till ett roligare o uthålligare liv. Aldrig tråkig. En idealisk present till alla som "vill själv" Tack Petter. (Behåll tian :-) )
/Allan o Kajsa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser